El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi és terra de conquesta, ciutat modernista i un entorn natural privilegiat. Descobreix Alcoi amb les rutes turístiques que comencen aquest mes de febrer

La regidora de turisme Lorena Zamorano, presenta les rutes Descobreix Alcoi per a l'edició 2018
La nova campanya de rutes Descobreix Alcoi ofereix cada dissabte una oportunitat de redescobrir la ciutat

La primera serà aquest dissabte 3 de febrer i ens endinsarà en l'Alcoi Medieval com a terra de conquesta. A partir d'ací, hi ha una o dos rutes noves cada cap de setmana, totes gratuïtes, i per a redescobrir la capital de l'Alcoià.

Alcoi és terra de conquesta, i així es vorà al llarg del pròxim trimestre gràcies a les rutes Descobreix Alcoi de la regidoria de turisme, i que enceten nova campanya aquest mes de febrer. Fins al mes d'abril les festes de Moros i Cristians serviran d'excusa per a oferir una visió de l'Alcoi Medieval. La primera de les rutes és aquest dissabte 3 de febrer, i a partir d'ahí una oferta cada setmana. Com sempre, les inscripcions es fan mitjançant l'oficina de turisme i són totalment gratuïtes. Si tens curiositat, ací tens un avanç de què pots descobrir.

Però açò tan sols és el principi. Turisme ofereix moltes altres rutes al llarg del 2018, com ara "Descobreix Alcoi en temps de guerra" per al mes de maig; o l'exitosa visita al cementiri d'Alcoi amb "La Ciutat Adormida" per a juny.

Setembre, octubre i novembre se centrarà en una de les noves celebracions de la ciutat, la Setmana Modernista, amb una ruta pels edificis més emblemàtics de la ciutat. L'any conclourà amb la visita de nou de Tirisiti, que serà el nostre guia per la ciutat per al pròxim Nadal.

Des de la regidoria de turisme volen unir els esforços que fan diferents regidories per donar a conéixer la ciutat, i sumar-ho tot sota el paraigua de l'oficina de turisme. Així, aquestes rutes no sols inclouen les campanyes de Descobreix Alcoi, sinó que també se sumen les 10 excussions al voltant d'Alcoi organitzades pel Museu Arqueològic i el CAEHA; i altres interessants propostes com una visita a Alcoi amb les fonts com a excusa o fins i tot descobrir el paisatge agrari a prop d'Alcoi.

Però a més a més enguany se sumen unes noves rutes organitzades pel departament de medi ambient centrades en l'avistament d'aus. Són les Bird Watching que, com explica la regidora de turisme Lorena Zamorano, "és un recurs molt en voga sobretot en el nord d'Europa, i nosaltres tenim dos parcs i el projecte Canyet". Hi ha excursions per a observar aus quasi tots els mesos de l'any.

Per a qualsevol dubte o si volen saber més o inscriure's en qualsevol de les excursions, es pot consultar la web de turisme d'Alcoi on està tota la informació. Les rutes estan obertes a tots els alcoians, però també se'n fa difusió perquè vinguen visitants d'altres punts. Enguany es vol atraure turistes anglesos i alemanys residents en la costa, i s'inclourà publicitat de les rutes en els diaris específics que existeixen en la costa per aquest col·lectiu.