El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi és una de les ciutats més actives en la 'Xarxa Innpuls'

Alcoi és una de les ciutats més actives en la 'Xarxa Innpuls' / ajuntament Alcoi
Segueix com a membre del consell rector de la xarxa ciutats de la ciència i la innovació

 Alcoi segueix com a mentre del consell rector de la xarxa ciutats de la ciència i la innovació sent una de les ciutats més actives en la 'Xarxa Innpuls'

La xarxa ciutats de la ciència i la innovació engloba 68 municipis de tota Espanya que han rebut la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri. Alcoi, com a representant de les ciutats mitjanes, seguirà al Consell Rector de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (ARINN) compost de 8 municipis.

Ermua (Bizkaia) i Terrassa (Barcelona) comparteixen la presidència; Barakaldo (Bizkaia) i Valladolid representen a les ciutats grans; Alcoi i Sant Boi de Llobregat (Barcelona) a les mitjanes, i Ejea de los Caballeros (Saragossa) i Villamayor (Salamanca), a les xicotetes.

En l’Izarra Centre d'Ermua les reunions del Consell Rector –interna- va tindre lloc una reunió a banda de la sessió plenària per a les persones representants de les 68 ciutats i municipis reconeguts i integrats. La jornada, a la qual va assistir el regidor d'innovació, Manolo Gomicia, va ser intensa en treball i va donar per a molt.

El Consell va tractar el contingut del consell Rector, així com les propostes del pla de treball de la co-presidència, va apostar per la seua dinamització i va concretar un sistema organitzatiu i de gestió més eficient.

Gomicia ha comentat: “Estem participant de forma activa en el Consell Rector, per a donar a conéixer els nostres projectes dins de la xarxa i aprendre també d'altres municipis i de les propostes que estan desenvolupant. La nostra ciutat s'està convertint en un referent en aquest aspecte; ja vam ser convidats a exposar el nostre treball en la jornada de ciutats intermèdies de Castella i Lleó i pròximament acollirem a la nostra ciutat un congrés sobre Smart City en l'Àgora, al que vindran importants ponents de tot el territori nacional”.

Des de 2011 Alcoi és membre del consell i Gomicia afegeix: “Des que arribàrem al govern tenim clar que havíem de recuperar capitalitat, entrant en xarxes i òrgans de decisió tant a Espanya com a Europa. Aquesta presència ens ajuda a conéixer totes les subvencions o projectes. Cal recordar que la iniciativa ‘Alcoidemà’, avalada pel Ministeri i la Unió Europea, ha rebut una important subvenció de Fons Feder 2016-2020 que suposa una inversió global per a la ciutat de 20 milions d'euros, 10 d'ells a través de la subvenció Europea”.