El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi està inclosa en el 'GR-330. Sender Costa Blanca interior'

Alcoi està inclosa en el 'GR-330. Sender Costa Blanca interior' / Ajunt. Alcoi
És una travessia que permetrà conéixer els contrastos ambientals, culturals i paisatgístics de la província

Una travessia de 434,9 km impulsada per la diputació d’Alacant passarà per Alcoi, inclosa en el 'GR-330. Sender Costa Blanca interior'.

La ciutat d’Alcoi ha sigut inclosa en el 'GR-330. Sender Costa Blanca interior', una travessia lineal de 434,9 km, impulsada per la Diputació d’Alacant que permetrà conéixer els contrastos ambientals, culturals i paisatgístics de la província. A l’inici de la Via Verda ja es pot contemplar un panell informatiu que inclou les especificacions d’ambdues rutes.

Aquesta ruta està dividida en 20 etapes, d’entre les quals dos discorreran el territori, la 8 (Ibi-Alcoi) i la 9 (Alcoi-Alfafara).

La Diputació d’Alacant, en la guia que ha fet, inclou informació tècnica i informació referent als municipis per on discorre la ruta.

L’inici d’aquest sender és en Gata de Gorgos, coronant al llarg dels primers quilòmetres el cim El Montgó. A més, durant el recorregut, els senderistes podran visitar altres parcs naturals com el de El Hondo (Elx) i el de La Mata-Torrevella, o coronar el cim d’Aitana, sostre de la província amb 1.558 m. L’última de les etapes desemboca en la ciutat d’Oriola, discorrent pel marge del riu Segura.

Lorena Zamorano, regidora de turisme de la localitat, afirma que “la presència d’Alcoi en aquesta senda atorga a la ciutat una oferta turística natural i etnogràfica de primer ordre, a la que s’han d’afegir les vies verdes, els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola, senders de gran i petit recorregut, així com rutes cicloturístiques”.