El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi estableix a Roma noves col·laboracions dins de la xarxa FP

La Mobility Manager de l'Ajuntament d'Alcoi, Magui Candela, en companyia d'alumnes d'FP.

Les ciutats d'Alcoi i Roma han enfortit les seues relacions en matèria educativa dins de la xarxa FP (formació professional), després que una comitiva alcoiana s'haja desplaçat a la capital italiana. Aquesta visita ha nascut amb l'objectiu de consolidar les relacions que ja existeixen entre totes dues ciutats i estudiar futurs projectes.

La comitiva alcoiana ha estat conformada pel regidor en funcions d'Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia; i la Mobility Manager, Magui Candela. En el transcurs de les reunions s'ha realitzat una taula redona amb professionals de l'àrea, que han aportat una visió de la Formació Professional que s'imparteix a Itàlia, i s'han estudiat els punts en comú i diferències entre tots dos sistemes educatius.

Així mateix, s'ha visitat un centre d'FP que envia alumnes a realitzar pràctiques a empreses d'Alcoi i s'han realitzat entrevistes amb equips directius i docents de centres d'FP de la ciutat per a consolidar la relació entre tots dos municipis i estudiar futures vies de cooperació. L'estada ha permés també visitar empreses romanes que puguen acollir en un futur a estudiants d'Alcoi.

Manolo Gomicia destaca que Alcoi "s'ha situat a xarxa FP com una destinació molt reconeguda, pel bon fer dels gestors i també per la ciutat, que ofereix moltes possibilitats empresarials i una vida esportiva i cultural molt activa, que els alumnes visitants valoren molt positivament".