El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi estrena el premi de Novel·la 'Isabel Clara-Simó' amb 15 obres presentades

El premi el lliura l'Ajuntament d'Alcoi / Arxiu AM

La majoria d'obres presentades al Premi de Teatre 'Pep Cortés' proveen de Catalunya

Alcoi comptarà per primera vegada amb el premi de Novel·la que portarà el nom de l'escriptora Isabel Clara-Simó. El premi és novetat d'enguany i s'han presentat 15 obres. Els Premis Ciutat d'Alcoi es completen amb el premi de Teatre, que per primera vegada porta el nom de Pep Cortés. Aquest arriba a la 46a edició i s'han presentat 62 exemplars en valencià, fins i tot, de fora d'Espanya.

De les obres presentades al Premi de Teatre 'Pep Cortés', 31 tenen com a procedència Catalunya, 24 són de la Comunitat Valenciana i 4 de les Illes Balears; les 3 restants provenen de Madrid i Alemanya. La dotació d'aquest premi ascendeix a 8000 euros i està destinat a obres dramàtiques escrites en valencià o qualsevol altra varietat de la llengua catalana. L'obra guanyadora es farà pública en novembre.

Els 62 exemplars presentats són una xifra molt superior a altres edicions. Per exemple, en 2019 es van rebre un total de 41 obres, essent finalment, “Hotel Fontana” de Pau Alabajos, la guanyadora. En 2018 el premi va ser per a “Un turista se suïcida”, de Sílvia Navarro; “Al damunt dels nostres cants”, de Guillem Clua va ser la guanyadora en 2017 i en 2016, el premi va ser per a “Entretindre i no tindre”, de Roberto Garcia. Totes aquestes obres han estat publicades per Bromera.

L'altre Premi Ciutat d'Alcoi, en aquest cas de novel·la, que s'estrena a 2020 i que porta el nom de la medalla d'or i filla predilecta de la ciutat, l'escriptora Isabel-Clara Simó, ha rebut un total de 15 obres. D'elles, la majoria provenen de la Comunitat Valenciana amb 13 presentats, una altra prové de Catalunya i l'última, de les Illes Balears. El guardó també compta amb una dotació de 8.000 euros i està previst que el veredicte del jurat es faça públic a finals de novembre.

Raül Llopis, regidor de Cultura, indica que els premis "tenen com a objectiu afavorir la creació en dos àmbits culturals on la nostra ciutat sempre ha destacat com són el teatre i la literatura".