El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi explica a altres ajuntaments el seu procés de Compra Pública Innovadora

Dos tècnics municipals participen a València en un taller per a empreses i ajuntaments per explicar quin és el procés que s'ha obert a Alcoi. 

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha proposat ser un dels primers en posar en marxa un procés de Compra Pública Innovadora, un nou sistema de contractes públics on la institució demana solució a un problema per al qual no hi ha encara resposta al mercat, i les empreses han d'idear solucions. Ja s'ha iniciat el procés de formació dels funcionaris a Alcoi i s'han posat damunt la taula els primers problemes a estudiar, com per exemple, la possibilitat de previndre moviments de terres a Alcoi amb un control amb sensor de els diferents vessants, i així evitar despreniments i problemes derivats. I ara, altres ajuntaments s'interessen per aquest nou procediment, i dos tècnics alcoians han participat en un taller específic a València. 

El taller du per títol 'La compra pública innovadora i la contractació verda i sostenible', organitzat per l'Associació Valenciana d'Empreses del sector de l'Energia. Allí es va parlar dels procediments, ajudes o context de la Compra Pública Innovadora. I els tècnics alcoians explicaren com era el cas concret d'Alcoi i en quin punt es troben. El taller ha tingut una primera part dirigida a empresaris i ajuntaments, i aquesta segona conclou amb una segona sessió oberta al públic en general.