El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi explicarà a tota la província com ser 'Ciutat Amiga de la Infància'

Alcoi / AM

Alcoi té el segell de ciutat amiga de la infancia per UNICEF des del 27 de novembre de 2018

Aquest dijous 17 d'octubre, Alcoi acull les I Jornades sobre Ciutats Amigues de la Infància de la província d'Alacant. La jornada començarà a les 9 en l'IVAM CADA Alcoi i participaran autoritats del govern autonòmic, representants de distints governs locals i els xiquets, xiquetes i adolescents que formen part del Consell Local d'Infància i Adolescència d'Alcoi.

Aquesta és una de les primeres activitats que s'organitzen després que UNICEF reconeguera Alcoi amb el segell 'Ciutats Amigues de la Infància' el 27 de novembre de 2018. Quasi un any després, Alcoi es converteix en referència per a la província. Cal destacar que l'activitat està coorganitzada amb les altres dues localitats que compten amb la distinció com són Teulada-Moraira i Xàbia. En la inauguració participarà l'alcalde, Toni Francés.

Els participants coneixeran amb detall el procés de candidatura i obtenció del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància; escoltaran l'experiència d'altres municipis de la Comunitat Valenciana amb àmplia experiència en polítiques municipals d'infància, i podran treballar aspectes pràctics com la posada en marxa de consells de participació infantil i l'elaboració de plans locals d'infància i adolescència.

A més, la directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero, compartirà els avanços en l'elaboració de l'Estratègia d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana. Els xiquets, xiquetes i adolescents que formen part del Consell Local d'Infància i Adolescència d'Alcoi, participaran en les jornades per a oferir la seua visió sobre la seua participació en les polítiques del seu municipi.

La regidora d'Infància i adolescència de l'Ajuntament d'Alcoi, Aranza de Gràcia, destaca que “el nostre govern està molt implicat amb la infància i adolescència i una mostra d'això és que per primera vegada tenim una regidoria dedicada en exclusiva als temes de la infantesa i adolescència”.