El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi fa proves amb el primer autobús urbà híbrid

Vectalia posa en marxa en Alcoi, en proves, un autobús híbrid, amb les seues pròpies bateries elèctriques. A partir del pròxim dilluns 11 de març cobrirà la línia 3 entre la Zona Nord i Batoi.

L'Ajuntament d'AlcoiVectalia han presentat el primer autobús urbà híbrid, elèctric i dièsel, que oferirà servei a Alcoi. Ho farà en proves durant els pròxims 6 mesos, i servirà per a saber com funciona un vehicle com aquest en una ciutat orogràficament complicada com Alcoi, al mateix temps que oferirà xifres sobre l'eficiència energètica aconseguida i a la que es pot arribar.

El nou autobús començarà a funcionar el pròxim dilluns 11 de març i cobrirà la línia 3 entre la Zona Nord i Batoi. De moment, ha fet un recorregut de prova amb l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, el conseller delegat de Vectalia, Antonio Arias, i altres membres de l'empresa, el consistori i premsa local. El fet de ser híbrid es nota des del primer moment que un puja a l'autobús, sense vibracions ni cap soroll de motor.

Toni Francés diu que és una millora més en "un servei que volem que cada vegada utilitze més la ciutadania i siga més eficient". Des de Vectalia, Antonio Arias explica que es tracta d'un autobús Volvo 9700 de 12 metres. Pot funcionar en elèctric en alguns trams amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora i un estalvi de combustible estimat en el 25 per cent. Té un preu aproximat de 300.000 euros, aproximadament un 50 per cent més que un autobús convencional, i les despeses van a càrrec de Vectalia. Aquest autobús en concret és a més totalment accessible, amb rampes d'accés. I compta amb altres serveis, com connectors USB per a carregar dispositius mòbils.