El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi fa valdre a les reines medievals valencianes

Façana de l'Ajuntament d'Alcoi amb la pancarta.

Es tracta d'una campanya nascuda des de la Presidència de la Generalitat per posar de relleu a les monarques que van regir el Regne de València de 1238 al 1516.

Alcoi s'ha sumat a la iniciativa 'Les nostres reines. Les oblidades monarques medievals del Regne de València', amb la qual visibilitzar a les 18 reines que van regir el territori entre 1238 i 1516. Una pancarta amb aquestes 18 figures històriques ja es pot contemplar penjada al balcó de la Casa Consistorial.

La iniciativa, nascuda des de Presidència de la Generalitat Valenciana, ha volgut visibilitzar les reines medievals que van regir el territori entre 1238 i 1516, des de Violant d'Hongria, dona de Jaume I, a la Germana de Foix. Unes dones oblidades, que van quedar a l'ombra dels seus marits però que van tindre un paper rellevant en la història.

Cal recordar que la vil·la d'Alcoi va formar part del Regne de València en el nou territori que va conformar el rei Jaume I, participant amb 22 ciutats i viles reials més de les Corts de 1510 durant el mandat de l'última reina medieval.

La campanya a més de pancartes en totes aquestes poblacions també té una gran imatge a la façana del Palau amb banderoles de les 18 reines medievals. També s'ha preparat una exposició simbòlica, un llibre i un fullet explicatiu, celebrant per tant aquesta recuperació històrica del paper femení en el nostre esdevenir com a poble.

Gran imatge a la façana del Palau de la Generalitat.