El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi facilita la paperassa a les famílies per rebre ajudes de subministraments bàsics de l'habitatge

Detall factura / web
Es beneficiaran unitats familiars que tinguen problemes per l'abonament del rebut de la llum, de l'aigua o del gas, fins i tot de l'IBI

L'Ajuntament d'Alcoi ja ha enviat una carta a les 1.343 famílies que en 2017 van rebre les ajudes econòmiques per a famílies en situació de precarietat econòmica per a coadjuvar als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l'habitatge, amb tota la documentació necessària per a poder-les tornar a demanar. Altre de les ajudes que es poden beneficiar és en l'exempció de la taxa de brossa, on les famílies que compleixen aquests requisits per obtenir-la.

Es podran beneficiar d'aquestes ajudes, les famílies amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals, que així podran fer front al sosteniment de les càrregues de l'habitatge. Des del dilluns 14 de maig fins al dilluns 16 de juliol, comença el termini per a presentar la sol·licitud d'ajuda econòmica 2018 i la sol·licitud de bonificació de la brossa 2019.

Entre les ajudes a les famílies i les excepcions per les taxes de la brossa a 2017 es van destinar 188.498,83 euros per ajudar a les famílies. Pel que fa a les ajudes es van beneficiar 1.391 unitats familiars mentre que 1.343 no van abonar la taxa de la brossa.

Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, apunta que "la nostra intenció és posar el màxim de facilitats perquè les famílies puguen demanar aquestes prestacions que serviran per a complementar les ja existents. D'aquesta manera, ajudem a les famílies que tenen problemes per a l'abonament del rebut de la llum, de l'aigua o del gas, fins i tot de l'IBI. El Govern Municipal segueix treballant per les persones, evitant situacions de desarrelament i promovent, com finalitat pública la dignitat de l'habitatge habitual amb els seus serveis mínims".