El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi facilita l'emprenedoria en la indústria

Poligon Sant Benet / AM

És un dels objectius del Pla Industrial d’Alcoi 'ImpulsAlcoi'

Pla Industrial d’Alcoi 'ImpulsAlcoi' té, entre els seus objectius fomentar l'emprenedoria en la indústria. Per donar suport a l’emprenedoria s’han establert quatre accions concretes: Activa Àgora, Àgora Coworking, Programa d’emprenedoria per a cicles formatius i Alcoi Impuls.

Aquest pla industrial comprén totes les mesures, actuacions i programes adreçats a incrementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, fomentar l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement, que incrementen la competitivitat i el valor afegit de les empreses, i, per extensió la riquesa i el benestar de la població, aquest pla incorpora més de 30 propostes que han traslladat els membres del Consell Econòmic i Social. També fomenta l’emprenedoria en 4 eixos.

Pel que respecta a Activa Àgora, és un programa de tres mesos de durada que orienta i tutela emprenedora en els processos de definició del projecte i llançament de la seua empresa.


Àgora Coworking és un espai de treball compartit en el qual emprenedors de la ciutat en fase de desenvolupament de la seua idea de negoci s’hi allotgen temporalment, treballen en els seus projectes i generen sinergies amb altres coworkers.


La tercera acció és el Programa d’emprenedoria per a cicles formatius, una activitat que es realitza en coordinació amb els centres d’FP de la ciutat, encaminada a augmentar l’esperit emprenedor dels estudiants i a mentorar-les per a la posada en marxa dels seus projectes empresarials.


La 4a acció és 'Alcoi Impuls', una línia de subvencions amb què es dóna suport econòmicament a les persones emprenedores en el període de desenvolupament del seu projecte d’empresa, tutelat per l’Àrea de Dinamització Econòmica i Gestió Estratègica de l’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç, el CEEI, el Campus d’Alcoi de la UPV, amb la finalitat de fomentar una activitat d’interés general com és la promoció de la cultura emprenedora i de l’autoocupació.


L’alcalde, Toni Francés, indica que "Alcoi és una ciutat industrial i emprenedora, i des de l’Ajuntament com a motor de la ciutat i amb el caràcter industrial d’aquest Pla i les diferents accions alineades amb les polítiques europees i amb els objectius de desenvolupament sostenible volem reforçar encara més la política industrial del nostre municipi que sempre ha sigut una prioritat per aquest Govern des que vam assumir la responsabilitat a la ciutat d’Alcoi".