El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi facilitarà la concessió d'ajudes a persones en situació de precarietat

Plenari municipal on s'han aprovat les modificacions.

Les modificacions s'han aprovat durant la celebració del plenari extrarodiàri d'aquest 27 de desembre. Tots els partits polítics han votat a favor dels canvis excepte el Partit Popular.

La corporació municipal alcoiana ha aprovat la modificació del reglament d'ajudes econòmiques a les famílies en risc de precarietat econòmica. La modificació permetrà prorrogar les ajudes els pròxims anys, a més de beneficiar a les famílies monoparentals, i de reduir els tràmits administratius.

El canvi del reglament suposa la concessió automàtica, evitant que cada any les famílies hagen de realitzar tot el procediment burocràtic per a sol·licitar les ajudes. Un altre dels canvis del reglament ha sigut per a les famílies monoparentals, que ara s'equiparen amb les nombroses, sense necessitat de tindre fills menors de 3 anys. Les famílies podran rebre una ajuda màxima de 120 euros, enfocades al pagament de les obligacions, càrregues, serveis i subministraments bàsics per a la llar.

La regidora de polítiques inclusives, Aranza de Gracia, destaca les millores aprovades: “A part de millorar el reglament donant-li continuïtat, i de facilitar la concessió evitant burocràcia, el canvi és molt positiu per a les famílies monoparentals. Unes unitats familiars, cada vegada més nombroses". 

Les modificacions s'han aprovat durant la celebració del plenari extrarodiàri d'aquest 27 de desembre. Tots els partits polítics han votat a favor dels canvis excepte el Partit Popular. De Gracia s'ha mostrat "sorpresa" per la negativa del PP, "quan ni tan sols han explicat el sentit del seu vot. Tornem, per tant, a veure a aquell partit popular que aparenta ser moderat però que només pensa en uns pocs”.

Balanç de les ajudes en 2019

Des del consistori recorden que 1.333 famílies alcoianes han vist en 2019 aprovada la seua sol·licitud per a pagar els subministraments bàsics dels seus domicilis,a través de les ajudes a les famílies que atorga l'Ajuntament d'Alcoi, destinant una quantitat global del pressupost municipal de 105.130 euros.