El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi facilitarà llocs de feina a "aquells que més ho necessiten" amb 500.000 euros

Treballs a l'exterior del cementeri d'Alcoi del programa Avalem Experiència / Ajuntament

Durant 2020, els programes de Conselleria d'Economia Sostenible s'han vinculat a necessitats de personal als ajuntaments amb motiu de l'especial atenció per la Covid-19.

Alcoi crearà un Pla d'Ocupació Municipal que complementarà les accions de la Conselleria d'Economia. Encara que no concreta la quantitat total de persones beneficiades, el consistori ha anunciat una reserva en el seu pressupost de mig milió d'euros.

El Pla naix amb el doble objectiu de cobrir necessitats puntuals de personal per a serveis determinats i donar oportunitats laborals a col·lectius vulnerables. La regidoria d'Ocupació i Formació, que encapçala Alberto Belda, fomentarà l'ocupació i donar oportunitats laborals "a aquells que més ho necessiten", segons es pot llegir en un comunicat de premsa.


Actualment, ja estan en marxa dos programes d'ocupació, que es duen a terme a través de les subvencions de Conselleria. Durant 2020, aquests programes s'han vinculat a necessitats de personal als ajuntaments amb motiu de l'especial atenció per la Covid-19.


En concret, s'ha contractat set joves durant un any, des de desembre de 2020, a través del programa Avalem Joves, que ha donat una oportunitat laboral a persones de menys de 30 anys. Aquest programa ha permés, en alguns casos, tindre la seua primera experiència laboral, poder fer currículum i vincular-los al món laboral. A més, s'ha contractat 46 persones de més de 30 anys durant sis mesos a través d'Avalem Experiència, amb contractes per a labors de reforç per la Covid-19.


Segons el regidor d'Ocupació, Alberto Belda, “continuarem presentant-se a aquestes convocatòries de Conselleria durant 2021 i complementant els plans d'ocupació propis, amb l'objectiu de millorar les taxes d'ocupació a Alcoi, oferir a les empreses els perfils professionals que demanden i potenciar, al mateix temps, la capacitació, atracció i retenció del talent en el territori que afavorisca la competitivitat, així com el creixement del teixit empresarial”.