El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi farà un llistat de les terrasses il·legals

Reunió de la comissió d'arbitratge de l'ordenança de terrasses/Aj
Es reforçarà el control amb el bon temps per evitar terrasses que no compleixen l'ordenança

És una de les principals decisions que s'han pres en la comissió d'arbitratge, reunida per controlar la bona aplicació de la nova ordenança de les terrasses i vetladors a Alcoi. Dos policies locals s'encarregaran de fer aquest cens. En la comissió d'arbitratge s'ha valorat molt positivament els primers mesos d'ordenança, i asseguren que "s'ha propiciat una millora", tot i que volen continuar amb el seguiment, sobretot d'aquelles que no compleixen la normativa.

Dos policies locals faran un seguiment de totes les terrasses d'Alcoi, per tal de fer un llistat d'aquelles que no compleixen la nova ordenança reguladora de l'ocupació del domini públic municipal mitjançant taules, cadires i elements auxiliars. Així s'ha decidit en l'última reunió de la comissió d'arbitratge, que fa seguiment del compliment de la nova ordenança.

El cap de la policia local David Lerma ha explicat que es destinaran dos agents de la policia local per a fer un estudi, amb l'objectiu final d'aconseguir regular totes les terrasses. A més, quan arribe el bon temps, es reforçarà la presència en les zones on més conflicte hi ha hagut amb terrasses no regulades, com Santa Rosa o l'avinguda de la Hispanitat.

Hostalers i veïns sempre han defensat aquesta nova ordenança, ja que permet que Alcoi puga gaudir de les terrasses "sense que ningú faça abús de l'ús de la via pública, i que aquells que no compliren, assumiren les conseqüències". És per això que en la comissió d'arbitratge, i tal com informa l'Ajuntament d'Alcoi, "els assistents van compartir l'opinió que l'ordenança havia propiciat una millora en el tema de terrasses i vetlladors en la ciutat. Malgrat tot, era important continuar amb el seguiment i control amb aquells que incomplien la mateixa o, simplement, abusaven de l'ocupació de la via pública". La nova ordenança regula molt específicament l'espai de carrer que es pot ocupar, els horaris o la informació que cal oferir.