El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi forma a les seues associacions en tasques administratives

Ajuntament d'Alcoi / AM

Han participat 41 persones en la formació.

‘Escola per a la Participació’ és el nom del projecte de l’Ajuntament d’Alcoi per tal que les associacions coneguen la legislació vigent en matèria associativa, que les persones participants coneguen els procediments davant de l'administració i que les associacions participants posen al dia la seua documentació.

Han participat 41 persones entre les quals destaca l’alumnat del cicle formatiu de Tècnic Superior en Animació Sociocultural i Turística (TASOCT) del CIP FP Batoi. 'Escola per a la Participació’ tracta de donar resposta al teixit associatiu i que pretén oferir acompanyament, assessorament i recursos.

El curs es titula ‘Obligacions documentals i procediments de les associacions’, se’ls ha explicat que és cada document i per a què serveix; també s’han actualitzat les obligacions documentals de l'associació i han atés els dubtes i les qüestions que s’han plantejat durant el curs. A més, col·labora amb aquesta formació Caixa Popular.


Aquests cursos estan pensats per a ser útils a les associacions. És per això que s'han dissenyat recursos, eines i metodologies senzilles i testades pel moviment associatiu. També s’ha proposat una metodologia participativa i eines que puguen facilitar la posada en pràctica dels continguts de cadascun dels cursos.


La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, apunta que “aquest curs ha estat molt demandat per les associacions de la nostra ciutat que de vegades tenen problemes per dur endavant les seues tasques administratives. També vull agrair la col·laboració de Caixa Popular que farà un assessorament detallat de cada als participants i com no agrair la participació de les més de 40 persones inscrites que han demostrat la implicació i les ganes de millorar i de fer les coses bé. Cosa que des d’ací creguem que afecta i repercuteix a tots els àmbits. Així mateix, vull animar a continuar treballant en aquesta línia i com no, nosaltres estarem per donar suport i incentivar aquests projectes”.