El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi forma els entrenadors en civisme i gestió de sentiments en l'esport

Alberto Belda amb les formadores María del Castillo i Ana Agulló

La primera sessió prevista serà el 22 de febrer per als clubs de futbol, però en un futur s'estendrà a totes les modalitats esportives. La competitivitat, la igualtat, l'autoestima del jugador, la cooperació o la frustració per perdre són alguns dels aspectes que es tractaran.

L'esport no és tan sols activitat física, sinó que aglutina moltíssims valors que també s'han de treballar, com la igualtat, l'autoestima, la inclusivitat o la cooperació. Alguns d'aquests valors no són de per si dolents, però si no es gestionen bé poden generar conflicte, com per exemple la competitivitat o la frustració quan es perd. Des de la regidoria d'educació i esport consideren necessari que clubs estiguen formats en aquest sentit, per a traslladar aquests valors als xiquets en qui treballen, i, com diu el regidor Alberto Belda, "donar ferramentes als entrenadors perquè siguen capaços de gestionar determinades situacions, que si no es treballen, poden ser negatives".

Així, s'ha convocat la primera jornada de formació, dirigida en aquest cas per a clubs de futbol, i que
tindrà lloc el pròxim 22 de febrer.
Estarà oferida per Ana Agulló, treballadora social en La Fábrica, i la
psicòloga María del Castillo
. María del Castillo explica que l'objectiu és oferir una "part formativa i altra preventiva", i es tractaran valors essencials des d'una perspectiva "psicològica, social, emocional i física". I és que, com diu Ana Agulló, "els entrenadors tenen en les seues mans xiquets, i transmeten valors que els valdran per a tota la vida". Tot i que la formació va dirigida a entrenadors, María del Castillo explica que la idea és arribar a "tres fronts necessaris: entrenadors, alumnes i famílies".

La iniciativa s'inclou dins del programa Salut i Esport, iniciat fa dos anys i amb l'objectiu de formar a
entrenadors i directius del club en diferents àmbits. Ara s'inclou aquesta formació que en un futur
també es vol acreditar amb algun tipus de segell de bones pràctiques. Per a inscripcions i informació es pot consultar el perfil SaluDeporte.