El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi formalitza la cessió de terrenys a la Beniata per al futur parc de bombers forestal

Jose María Angel, i Toni Francés en el moment de signatura del conveni de cessió.

La Generalitat Valenciana ja és titular de la parcel·la al polígon de la Beniata on es construirà el futur parc de bombers forestal. El pròxim pas a donar serà la redacció del projecte, que com assegura el Director General de l'agència de Seguretat I Resposta a les Emergències, José Maria Ángel, "será un parc modèlic en allò que volen els bombers forestals de la Generalitat Valenciana".

El conveni de cessió s'ha signat aquest 16 de maig entre Jose María Angel, i l'alcalde Toni Francés, a penes tres mesos després que la proposta s'aprovara per unanimitat pel plenari de l'Ajuntament d'Alcoi. Aquest parc naix de la necessitat de "ser més versàtils i actuar com més ràpidament millor en cas d'emergència", com assegura el director general. Així doncs es volen corregir els problemes que generen les actuals instal·lacions, situades en el km 5 de la carretera de la Font Roja, i separades del lloc on els bombers disposen del material i dels vehicles, a l'altura del poliesportiu Francisco Laporta.

La funció del parc serà la de complementar la tasca d'altres serveis operatius, com ACIF o el Consorci Provincial de Bombers. A més, si les característiques morfològiques i les dimensions ho permeten, es podria disposar d'un heliport, sales de formació o llocs de trobada.

Francés recorda que l'Ajuntament "ha estat temps buscant la millor ubicació per al parc", una recerca conjunta l'agència de Seguretat I Resposta a les Emergències, organisme dependent de la Generalitat Valenciana, i que ha evidenciat "un ferm suport" per tal de materialitzar aquesta "reivindicació i necessitat de la ciutat d'Alcoi i de tota la comarca".