El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi fusiona sostenibilitat, economia i ODS amb el seu model turístic

ODS al Turisme d'Alcoi

L’estudi destaca que “el valor general d'Alcoi per damunt del valor mitjà de la Comunitat Valenciana”.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), coneguts internacionalment, també estan presents a Alcoi i al turisme que desenvolupa. Així es desprén d’un estudi impulsat la Generalitat que té com a referència les 27 destinacions SICTED valencianes.

ODS 16 Pau, justícia i institucions sòlides; ODS 17 Aliances per a aconseguir els objectius; ODS11 Ciutats i comunitats sostenibles; ODS 15 Vida d'Ecosistemes Terrestres són els objectius en que contribueix més Alcoi.


La priorització a Alcoi s'ha centrat en el desenvolupament socioeconòmic incloent la conservació del patrimoni natural i cultural. Destaquen els projectes de la Smart Office i el desenvolupament de productes turístics i altres que incrementaran la seua contribució a l’ODS 9 Indústria, innovació i infraestructures. L’estudi destaca que “el valor general d'Alcoi per damunt del valor mitjà de la Comunitat Valenciana”. A la zona professional de la pàgina web de turisme es poden consultar més dades.


Des de la Generalitat han destacat en les conclusions de l'informe “l'esforç i treball realitzat pel personal de l'àrea de turisme, pel personal tècnic d'altres àrees que ha col·laborat i ha permés disposar de la informació per a elaborar aquest informe. Agrair la voluntat política per part de l'Ajuntament d'Alcoi per la transparència i la voluntat per a l'obtenció d'aquest informe que esperem que servisca com una fotografia de la contribució d'Alcoi a la contribució de la Comunitat Valenciana, i com a full de ruta cap a una millora futura”.


A Alcoi, els ODS més baixos corresponen a les energies assequibles i no contaminants i al Canvi Climàtic, per l'impacte negatiu que té l'ús d'energies contaminants en la indústria.