El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi ha emés 64 sancions a propietaris de gossos

Un propietari ha sigut reincident en portar el gos sense boç i sense llicència i ha hagut de pagar una sanció de 7.212'15 euros.

S'han pagat més de 38.000 euros en aquestes multes

Durant el primer semestre de l'any l'Ajuntament d'Alcoi ha emés 35 expedients que han suposat 64 sancions a propietaris de gossos, ja que aquests incomplien l'ordenança municipal de tinença d'animals. S'han pagat més de 38.000 euros en sancions.

Aquestes sancions estan dividides en 30 lleus, com per exemple, per portar el gos sense nugar en zones on està prohibit, amb un import de més de 2.700 euros. Les 25 greus han sigut per diferents motius com la no identificació del gos, no estar inscrit al Registre Municipal d'Animals Domèstics o passejar a un gos potencialment perillós sense boç o sense una cadena curta, i han tingut un import d'uns 12.000 euros. I per últim, les 9 molt greus, que han tingut un cost de més de 24.000 euros, s'han posat perquè el propietari d'un gos potencialment perillós no tenia llicència.

Un propietari ha sigut reincident en portar el gos sense boç i sense llicència i ha hagut de pagar una sanció de 7.212'15 euros.

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient ha declarat que: "Des del Govern Municipal es continuarà treballant per aconseguir que totes aquestes conductes que són responsabilitat dels propietaris siguen sancionades i permeten la convivència dels veïns i dels animals. No es pot tolerar que determinades despreocupacions dels propietaris que són imprudències puguen provocar algun fet més greu".