El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ha perdut 2.379 habitants en els darrers 8 anys

Vista general d'Alcoi.

Alguns mitjans d'àmbit estatal s'han fet ressò d'aquest fet, com per exemple el reportatge compartit al web de El País el passat mes de febrer.

La plataforma Guanyar Alcoi posa damunt la taula aquest descens poblacional per a denunciar que Alcoi pateix una "crisi estructural que si no es redreça, pot convertir-se en permanent". Allò que proposen per a revertir la situació és un redreçament de l'acció de govern encaminat a afavorir oportunitats laborals, així com una vertadera política d'habitatges o mesures de conciliació familiar.

Les xifres de l'Institut Nacional d'Estadística parlen que Alcoi ha perdut 2.379 persones durant les dues últimes legislatures respon, el 60% de les quals (1.350 persones) es deu al saldo migratori negatiu. Tal com explica Lluís Català, membre de la Coordinadora de Guanyar, "al llarg de la història la fluctuació ha anat en relació directa amb la situació econòmica general, però aquesta vegada el canvi de tendència no ha millorat les expectatives i Alcoi continua perdent població en benefici d'altres ciutats".

Un altre dels problemes on posen el focus d'atenció és el continu envelliment de la població, el qual, segons la plataforma, planteja dos reptes: "com cuidar adequadament a les persones majors que ho necessiten i fer que tinguen un envelliment actiu; i com revertir l'envelliment de la població fent d'Alcoi una ciutat atractiva per a la gent jove".