El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ha sigut la localitat escollida per a celebrar el Congrés d'Art Rupestre de la Península Ibèrica

El congrés es realitzara des del 29 de novembre fins a l'1 de desembre, on es presentaran les novetats tecnològiques i la gestió administrativa i de turisme

Al congrés assistiran diferents professionals que parlaran sobre les noves tecnologies, investigacions fetes i la protecció del patrimoni cultural. Del 29 de novembre fins a l'1 de desembre es podrà assistir de manera gratuïta.

A Alcoi es dura a terme a la pròxima tardor el Congrés d'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, coordinat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El congrés es realitzara des del 29 de novembre fins a l'1 de desembre, on es presentaran les novetats tecnològiques i la gestió administrativa i de turisme relacionat amb el pratimoni cultural. Açò serà possible gràcies a tots els experts en art rupestre els quals s'encarregaran de divulgar i donar a conèixer les seues investigacions i estudis.

Al congrés es presentaran unes conferències que parlaran sobre les noves tecnologies, la protecció dels entorns rupestres i la divulgació cultural, també es faran visites guiades, com en aquest cas que seran a la Sarga i al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d'Alcoi.

A més, el congrés obri la possibilitat de presentar comunicacions sobre "20 anys d'investigació i 20 anys de gestió turística de l'art rupestre" que s'hauran de remetre a la Secretaria Tècnica i d'Organització amb un resum de no més de 400 paraules abans del 28 de setembre d'aquest 2018, i d'entre totes les comunicacions, s'escolliran 5 que seran publicades a les actes del congrés.

Pel que fa a l'assistència al congrés és totalment gratuïta, però es tindrà que enviar un correu, escrivint a l'assumpte "Inscripció al Congrés d'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani. Alcoi 2018".

A banda, es compleix 20 aniversari de la inclusió en la Llista de Patrimoni Mundial de l'art rupestre mediterrani, i a causa d'aquest esdeveniment s'està potenciant la divulgació del patrimoni rupestre.