El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi habilitarà 600.000 € en ajudes econòmiques, socials i fiscals per a les xicotetes i mitjanes empreses

La videoconferència a tres bandes /AA
  • L'empresariat proposa eliminar en la mesura dels possibles els impostos. No poden pagar  proveïdors, ni sous as treballadors si no ingressen. I el consum està aturat.

Fruit d'una reunió a tres bandes entre Ajuntament, FEDAC i Cambra de Comerç, el consistori s'ha compromés a aprovar una primera línia d'ajudes econòmiques per a autònoms i PIMES. L'empresariat n'està d'acord, però demana més dotació directa i ràpida en forma de diners i també l'exempció dels impostos en la mesura dels possibles.

Són mesures complementàries a les aprovades pel govern central i per Labora (Generalitat Valenciana) en els dies passats. En concret, l'Ajuntament aprovarà una primera línia d’ajudes econòmiques, socials i fiscals de 600.000 euros centrades en "pal·liar els greus danys ocasionats a micropimes, comerços i autònoms de la nostra ciutat que s'han vist obligats a continuar amb les seues despeses de personal, proveïdors i lloguer sense obtenir ingressos", podem llegir del comunicat conjunt de les tres entitats,

Aquesta primera mesura pareix d'una reunió a tres bandes en la qual han participat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la regidora d’Hisenda i Comerç; Vanessa Moltó, el regidor d’Ocupació i Empresa; Alberto Belda, el president de FEDAC; Natxo Gómez i el president de la Cambra de Comerç d'Alcoi; Pablo de Gracia

Francés ha destacat que "som conscients que comerciants, autònoms i micropimes estan sent econòmicament el sector més castigat en la situació que estem vivint i hem de conéixer de primera mà les seues necessitats per poder prendre les mesures oportunes per tractar d’ajudar-los en la mesura del possible".

L'empresariat vol diners en cash

L'empresariat, representat per la Federació d'empreses de l'Alcoià i El Comtat, FEDAC i per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis, ha acceptat aquesta primera línia amb satisfacció, però amb matisos. El primer és que les empreses necessiten, d'una banda, diners 'en cash'; és a dir, liquiditat en forma d'ajuda directa de manera urgent perquè els seus negocis no tanquen. D'altra banda, proposen eliminar en la mesura dels possibles els impostos. L'empresariat no pot pagar si no ingressa, bàsicament; i el consum està aturat.

FEDAC pensa que aquestes mesures són un bon punt de partida que deu ampliar-se. El president de FEDAC, Natxo Gómez, opina que “les ajudes han de ser més abundants perquè arriben a tots els sectors de l’Economia alcoiana: Comerços, professionals autònoms, oficis tradicionals, etc. Valorem i agraïm que l’Ajuntament busque més ajudes i amb més quantia en els pròxims dies”.
Des de la Cambra de Comerç, el seu president, Pablo de Gracia, insisteix que “necessitem un suport ferm de les administracions cap a les empreses i autònoms afectats per les mesures de contenció posades en marxa pel govern, coses que siguen senzilles i directes perquè arriben de forma eficient a qui ho necessite".

La Cambra d'Alcoi s’ofereix a l’Ajuntament per a col·laborar en les tasques d’admissió, certificació i tractament de la documentació que siga necessària quan aquestes ajudes es facen realitat, l’abans possible.