El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi homenatja la seua filla predilecta amb la convocatòria del I Premi de Narrativa Isabel-Clara Simó

L'escriptora, acompanyada de Carles Cortés (dreta) i Francesc Gisbert (esquerra).

L'acte d'homenatge ha tingut lloc aquest dilluns 10 de desembre al saló d'actes de la Cambra de Comerç d'Alcoi, un espai que s'ha omplert de gom a gom per tal d'acollir a l'escriptora alcoiana.

L'encontre s'havia convocat inicialment per tal de presentar la reedició de la novel·la 'El mas del diable', obra d'Isabel-Clara Simó i que es trobava actualment descatalogada.

El que s'havia anunciat com la presentació d'un llibre ha esdevingut un veritable homenatge a qui possiblement és l'escriptora alcoiana més transcendent del nostre temps. Isabel-Clara Simó ha rebut aquest 10 de desembre tota l'estima del poble d'Alcoi, en un acte celebrat a les instal·lacions del Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant, on també s'ha anunciat que l'autora atorgarà el seu nom a un premi de narrativa.

El regidor d'Universitat de l'Ajuntament d'Alcoi, Manolo Gomicia, s'ha encarregat d'anunciar durant la clausura de l'acte que l'any 2019 es convocarà el I Premi de Narrativa Isabel-Clara Simó. La decisió ha estat aprovada recentment en el marc del Consell de Cultura, i tal com ha assenyalat Gomicia, el premi mantindrà un format similar al del Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi.

L'anunci ha suposat el colofó d'un acte on el món de les lletres alcoianes ha volgut retre un sentit homenatge a l'autora. Silvestre Vilaplana, Francesc Bodí, Esther Vizcarra, Mercé Climent i Jordi Botella han aportat el rerefons líric amb els seus discursos, fent valdre la figura "polièdrica" de Simó, i recordant allò que ha suposat l'escriptora per a cadascun d'ells en la seua carrera literària.

A pesar de la laringitis amb què s'ha vist afectada la seua veu, Isabel-Clara Simó ha tornat a evidenciar la seua eloqüència en una intervenció on, amb un succint repàs per la política tant estatal com local, ha suscitat les rialles dels assistents. A més, ha incidit en l'orgull que sent d'haver nascut en Alcoi, un poble que com ella ha recordat, "va elevar l'Ovidi Montllor a la categoria de mite".

Al remat, la presentació de la reedició d'una de les seues novel·les, 'El mas del diable', ha suposat l'excusa perfecta perquè la filla predilecta d'Alcoi poguera sentir el caliu dels seus congèneres. La novel·la reeditada se suma a l'elaboració d'una auca de la vida d'Isabel-Clara i a la convocatòria del futur premi de narrativa; tres iniciatives per a les quals han sumat esforços la Universitat d'Alacant, la Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat, i la Federació d'Associacions per la Llengua - Escola valenciana.