El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi homenatja Sol Picó i el Centre excursionista en els III Premis 9 d'Octubre

En l'acte del III Premis 9 d'Octubre també s'ha reconegut la llavor dels que foren regidors en Alcoi atorgant-los una medalla a cadascú.

Enguany els premiats han sigut Sol Picó (a títol individual) i el Centre Excursionista d'Alcoi (a títol col·lectiu), l'encarregada de conduir l'acte ha sigut Pepa Puchades i la lectora del manifest Anna Boluda. A més el concert a estat a càrrec de la "Nova" d'Alcoi. Tot al vídeo.

Alcoi hi ha celebrat el dia gran de la Comunitat Valenciana amb nombrosos actes, un d'ells els ja consolidats Premis 9 d'octubre. Aquests guardons premien la llavor cultural de personalitats destacades tant en la ciutat com més enllà. L'acte, celebrat al Teatre Calderón, ha estat conduït, en aquesta ocasió, per l'actriu Pepa Puchades que ha presentat, en primer lloc, a Anna Boluda, escriptora i periodista alcoiana encarregada de llegir el manifest. Un manifest en el qual Anna li ha posat tot el cor contant la seua pròpia història com a valenciana i, sobretot, com a alcoiana

En segon lloc s'han anunciat els guanyadors: Sol Picó, ballarina i coreògrafa  reconeguda internacionalment amb un nombrós palmarés, a títol individual, i el Centre Excursionista d'Alcoi, per la seua tasca de difusió del patrimoni natural d'Alcoi i comarca, a títol col·lectiu.

Cal destacar que enguany els guardonats han sigut escollits per primera vegada per un Consell de Cultura, recentment creat. A més, en aquesta edició la Societat Musical Nova d'Alcoi ha sigut l'encarregada de posar banda sonora a aquest 9 d'octubre.

ARAMULTIMÈDIA ha visitat diversos punts de la ciutat en aquest 9 d'octubre com la tradicional Fira del Llibre en valencià i productes artesanals en la Glorieta i t'ofereix un complet vídeo.

ALTRES CELEBRACIONS DEL 9 D'OCTUBRE

Al barri de la Zona Nord també s'ha celebrat el 9 d'octubre, més concretament al col·legi "Sagrada Família" on els alumnes de 3r d'ESO han representat, com a novetat, als alumnes d'infantil la rondalla El sabater de Torregrossa. Al migdia s'ha iniciat la cercavila des de la plaça de Sta. Rafaela Maria, passant per l'avinguda de la Hispanitat, fins a arribar a l'amfiteatre de la Zona Nord on s'han interpretat música i balls populars. A més, els alumnes de tercer cicle de primària han recitat una auca amb els moments més importants de la nostra història.

 

http://Manifest d'Anna Boluda