El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi homenatjarà José Luis González amb dos concerts

La intenció es seguir amb més concerts / RCM

La Capella de l'Antic a l'Asil, serà l'escenari de concerts de guitarra en homenatge a José Luis González coincidint amb el 16è aniversari de la seua mort. Seran el 22 de març i el 22 d'abril a les 19 hores.

La Capella de l'Antic a l'Asil, serà l'escenari de concerts de guitarra en homenatge a José Luis González coincidint amb el 16è aniversari de la seua mort.

Paco Agulló, regidor de Cultura, ha explicat que "hem volgut fer un homenatge a un personatge il·lustre, un abanderat de la nostra ciutat que és molt conegut no tan sols a Espanya, també a altres continents".

El mestre de dolçaina i guitarra, i deixeble de González, Hiroshi Fujii, ha destacat la bona acústica de la Capella i l'adequació de l'espai per a la guitarra clàssica.

El primer concert serà el 22 de març a les 19 hores, el dia que es compliran 16 anys de la mort de González. Participaran Joan Aracil, Ignacio Palmer (net del Mestre) i Hiroshi Fujii, tots tres interpretaran les peces preferides de José Luis Gonzalez. Hiroshi tancarà el concert amb Amor Profundo, l'obra que va dedicar el Mestra alcoià a la seua dona Teresa i Sevilla amb la que González acabava els seus concerts.

Hiroshi Fujii, va arribar a de Japó a Alcoi fa 23 anys per ser deixeble de José Luis Gonzalez, allí havia estudiat amb Shigueru Yamasaki, qui també havia estat a Alcoi, "a Alcoi vam vindre més de 200 japonesos, a més d'americans, francesos o alemanys, per això ara farem un primer concert amb 3 japonesos, però la idea es fer-ne més amb altres deixebles del Mestre González".

El segon concert serà el 22 d'abril en la primera part dos joves japonesos deixebles de Shigueru Yamasaki actuaran en duo, Yoshiki Yamasaki i Yoshihiko Araki. Entre les peces que interpretaran Hiroshi destaca "Recuerdos de la Alambra" de Tárrega amb arranjaments de González que tan sols interpreten els deixebles de Shigueru, perquè ell té les partitures. A la segona Kouchi Kadowaki, qui va estar a Alcoi a meitat dels setanta recordarà les peces que tocava amb González.