El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi i Cocentaina es fusionaran en un mateix poble

Francés i Estepa, cada vegada més units / Foto de Radio Alcoi

Amb la fusió hi haurà dos festes de Moros i Cristians. Com passa en Xixona (fan les d'estiu i dels geladors), ara, Alco de la Mariola tindrà per l'abril i l'agost

Toni Francés i Mireia Estepa Olcina ho tenien molt ben amagat, i han esperat fins a l'últim moment per a anunciar-ho. En un mes, Alcoi i Cocentaina es fusionaran en un mateix poble anomenat 'Alco' de la Mariola. Amb aquesta unió podran optar a subvencions europees perquè el nombre d'habitants supera els 100.000. Les inversions estrangeres no s'han fet esperar Disney projecta ja la construcció d'un nou parc temàtic en Alcassares. Pel que fa a Bankia, comprarà Licores Sinc per comercialitzar el 'Plis-Play Bankia'.

Ha estat la notícia del dia i a la que només els redactors d'Aramultimèdia han tingut accés. Amb aquesta iniciativa, el problema de pèrdua de població en la comarca queda solucionat. Alcoi i Cocentaina seran un únic poble i Francés i Mireia Estepa han decidit fer un 'Cavalcada d'Alcoi'. Això vol dir que ho han decidit ells mateixos, sense consultar i amb 10 dies de marge perquè està prevista la unió dels dos pobles per al 7 de gener a les 7 del matí, quan tots estiguem recuperant-se del Nadal.

Ha estat una operació molt arriscada perquè tant els polítics dels dos pobles com ara els representants de FEDAC, AITEX, AIN, CD Contestano, Pepa Prats, Marcos Castelló, ESIDES i del Bar del Poli han hagut de fer Terapia en la clínica d'una prestigiosa psicòloga de Tibi.

La fusió té una explicació eminentment econòmica. Amb 100.000 habitants podrem optar a subvencions europees. Així han previst construir un heliport en Batoi, un parc temàtic sobre vessament de brossa i reciclatge en Alcassares (li diuen la zona 0 de la brossa mundial) i un servei de Tirolina des del Castell de Cocentaina fins a Serelles.

L'operació fa mesos que es prepara, i la Unió Europea ja ha inspeccionat els detalls. Les dues passarel·les que uneixen Alcoi i Cocentaina posades en funcionament en dates recents han acabat de convéncer el comissari europeu belga, Julguen Vatotbé, que ha dit: "ens sentim molt orgullosos dels alcoians i els socarrats, perquè trenquen la tendència a Europa. Mentre els anglesos diuen que se'n van de la Unió Europea, en l'Est d'Espanya fusionen pobles.

El nom del nou poble no serà cap problema. Passarà a denominar-se 'Alco de la Mariola'. 'Al' d'Alcoi, i 'Co' de Cocentaina. Tots contents. L'Alcoyano podrà entrenar sense problemes en els camps de La Morera i se celebraran dos festes de Moros i Cristians. Carol Ortiz i Octavio Cerdà, regidors de festes d'Alcoi i Cocentaina, han estat de convivència en el restaurant de Natxo Sellés durant dos dies i han rebut teràpia i també la visita de l'alcaldessa de Xixona, Isabel López, que les ha transmès tot el coneixement necessari per a organitzar dues festes de Moros i Cristians. Així, com en Xixona, tindran 2 festes (ells tenen dels geladors i d'agost), en 'Alco' tindran les d'abril i les d'agost. Així, Sant Hipòlit deixa de ser cartutxer de Sant Jordi i l'han acomododat un espai a la dreta del patró alcoià com a co-defensor de la Contestània.

Aquesta mesura, segons Toni Francés, "no tindrà cap oposició. Hem pensat que els alcoians no tenen prou amb les festes d'abril, la dinà, els ansaios, Mig Any, Fontilles, muntar el betlem, les glòries, els concerts de música, els sainets.... i que tindre ara una altra trilogia en agost els anirà bé".

Pel que fa a Mireia Estepa, només ha posat una condició, "que no s'utilitze el nom de les 'voltetes' en va". També ha afirmat amb contundència que "els alcoians no clavaran la sarpa en la Fira de Tots Sants ni nosaltres en la seua cavalcada. Són línies roges intocables". Per últim, escriuran a la RAE perquè aturen les sol·licituds fetes des de la Penya del Bon Humor i des de la Penya d'amics de Rafa Briet perquè es reconegueren els termes: "Cocentaina plena de mosques' i 'alcoians, caragols bavosos".

El telèfon dels dirigents no deixa de sonar i Bankia ha anunciat la compra de Licores Sinc per a poder emprar amb tranquil.litat el terme de 'Plis Play' per als seus fons 'voltor'. Una mesura molt criticada per Àlvar Seguí i el projecte Canyeret.