El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi i el Campus de la UPV signen un conveni per a intensificar accions culturals conjuntes

L'alcalde Toni Francés (esquerra) i el rector de la UPV, Francisco José Mora Mas (dreta) signen el conveni.

La col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus de la Universitat Politècnica ha escrit una nova pàgina amb la signatura d'un conveni marc que intensificarà les iniciatives culturals conjuntes. El document signat aquest divendres entre l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, i el rector de la UPV, Francisco José Mora Mas, donarà continuïtat a les col·laboracions que ja portaven duent-se fins ara, i obrirà la porta a altres noves, com les futures beques artístiques 'llançadora'.

Un dels espais d'Alcoi que promet donar cabuda a aquestes accions conjuntes és el recentment inaugurat IVAM-CADA ALCOI, que podria albergar exposicions i conferències, tal com es va produir en la inauguració del seu saló d'actes, gràcies a una conferència amb motiu del 50 aniversari de la Universitat Politècnica de València. El rector de la UPV recorda que la sinergia entre tecnologia i art s'articula a la universitat mitjançant titulacions com la de disseny industrial, al Campus d'Alcoi, o les titulacions a la facultat de belles arts al Campus de Vera. De fet, ja s'està treballant per dur a Alcoi una exposició de fotografia científica, obra de Luis Monge, amb què donar una visió més divulgativa a la tasca científica.

Per part del consistori alcoià, Francés considera que el conveni "implica una continuïtat" respecte a les pretèrites col·laboracions, però suposa a la vegada "un punt d'inflexió" en la relació entre les dues institucions. Francés ha posat l'exemple de les beques 'llançadora', amb què Alcoi apadrinarà a joves artistes en les disciplines de la creació visual, musical i escènica.

El director del Campus, Juan Ignacio Torregrosa, ha incidit en la setmana de la ciència com un altre dels punts d'unió amb l'administració alcoiana, una setmana que en l'edició de l'any 2019 tindrà una major presència als carrers d'Alcoi que en altres anys. "Res del que ocórrega a la ciutat d'Alcoi ha de ser alié a la universitat", ha conclòs Torregrosa.