El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de José Antonio Tomás Andrés, veí d'Alcoi

José Antonio Tomás Andrés

Alcoi i el seu Parterre

Situat al centre d’Alcoi, el parterre és una joia de gran valor que té la ciutat. Tant el natiu, com el foraster, poden gaudir d’aquesta perla que te…

Situat al centre d’Alcoi, el parterre és una joia de gran valor que té la ciutat. Tant el natiu, com el foraster, poden gaudir d’aquesta perla que tenim i que de vegades no sabem apreciar. La varietat d’arbres, i la vegetació de matolls, arbusts i flors, quan van acompanyats dels brillants raigs del sol, radiants sagetes d’or, són com els vestits que l’engalanen i l’il·luminen, i el fan lluir d’una manera senzilla i ostentosa alhora. Aquest parc és tan entranyable, que tots els veïns i veïnes, i sobretot els alcoians, poden sentir-se orgullosos d’ell.

A més a més de l’arbratge i la vegetació, està adornat per “l’Ocell”, una escultura abstracta de bronze, del nostre conciutadà Antoni Miró, que simbolitza els pardals que tots els dies volen Alcoi i el parc, i li dóna un plus afegit a la bellesa del paisatge. Les atraccions infantils amb el tobogan i d’altres jocs, els coloms, el sortidor d’aigua rodejat de bancs per asseures, les taules que trauen els bars que hi ha a la plaça, on la gent pren l’aperitiu, fan del parterre un lloc de relax ideal.

Caldrà anomenar el Palacete Albors, situat allí a la Plaça del Pintor Gisbert. D’estil classicista i eclèctic, li dóna a aquest lloc un segell de nissaga digne d’admiració. El gran balcó amb balustrada de pedra i, la cornisa prominent, fan que aquest edifici li sume mèrits als que ja té el parc.

És obligat anomenar també el monument erigit a la memòria d’un excel·lent ésser humà que va omplir de glòria la nostra ciutat i que està representat al parterre. Es tracta de l’industrial Adolfo Bernabeu Espí que va trobar la mort en un accident d’autobús a la carretera, ocorregut el 26 d’abril de 1955. Una persona exemplar per la seua senzillesa plena d’amor.

Per últim, va un sonet que he tingut el plaer de compondre, i que dedique al nostre volgut parc del Parterre.

 

 

EL PARTERRE D’ALCOI

La pau i assosec allí s’han citat

per als infants que pareixen inquiets;

allí gaudeixen els iaios i els néts,

baix dels arbres amb un infinit grat.

 

Al centre d’Alcoi, allí està ubicat,

amb les palmeres, els xops i els avets,

bonics rosers, elegants i discrets,

que de belles flors ja l’han esmaltat.

 

Amb el surtidor i la font adient

el parterre és un lloc molt exquisit,

i per al solaç, guapo i atraient.

 

Alcoi assaboreix el parc urbà,

plaent, senyorial, … és un circuit

de goig per a tothom, i l’alcoià.