El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, Ibi i Ontinyent amplien la seua oferta d'FP en tèxtil i plàstic

Presentació a la sala Àgora aquest dijous.

Aquesta ampliació de l'oferta formativa s'emmarca dins del Pacte Territorial per l'Ocupació, amb la representació de patronals, ajuntaments i sidicats.

Els tres eixos industrials de les comarques centrals -Alcoi, Ibi i Ontinyent- veuran ampliada la seua oferta de Formació Professional (FP) en l'àmbit tèxtil i plàstic per al curs 2020/21. Els IES Cotes Baixes, la Foia i Jaume I seran els centres que oferiran els nous cicles formatius, amb 110 noves places entre tots ells. La mesura s'emmarca dins del Pacte Territorial per l'Ocupació.

En Alcoi, l'IES Cotes Baixes començarà a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils (fins ara solament oferia el de grau mitjà), amb 30 places per al curs pròxim. El mateix nombre de places que aquest cicle formatiu començarà a oferir-se (de grau mitjà) a l'IES Jaume Primer d'Ontinyent. En la família de Plàstic, l'IES La Foia d'Ibi inclourà en la seua oferta formativa el Cicle de Superior de Programació de la Producció en Emmotlament de Metalls i Polímers. A tot açò s'ha de sumar d'un curs d'especialització  sobre fabricació intel·ligent enfocada al tèxtil a l'IES Cotes Baixes, en aquest cas amb 20 places.

La notícia s'ha donat a conéixer aquest dimecres en Alcoi, amb la presència de l'alcalde Toni Francés, la Secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, i el Director general de Formació Professional, Manolo Gomicia. Tots tres han fet valdre el sector empresarial com a clau en el desenvolupament de les nostres comarques. "Volem una oferta formativa coherent amb la realitat industrial del nostre territori", ha declarat Gomicia; però no soles amb l'àmbit productiu, també amb la formació que s'ofereix en altres centres, com ara el Campus d'Alcoi de la UPV.

Acabar amb la dependència d'altres països

"Hem de reprendre la fabricació de material sanitari; que no hàgem de dependre d'altres països" ha declarat Torró, en referència a les tones de material que ha hagut d'importar la Comunitat Valenciana des d'altres països. "Tenim la capacitat suficient per no haver de dependre". En aquest sentit, Torró ha avançat la creació d'un clúster industrial, en el qual es treballarà des de diferents sectors productius.