El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi impulsa el teatre amateur amb el festival 'Teatram'

El cartell d'aquesta primera edició ha sigut dissenyat per Ignacio Trelis

Consulta ací tota la programació del Festival.

Les entrades de les funcions es poden adquirir a ticketalcoi.

Sis companyies teatrals alcoianes han unit els seus esforços per a articular una oferta escènica dins de la primera edició del Festival 'Teatram'. Es tracta d'una mostra de teatre amateur conformada per 10 representacions que es posaran en escena del 5 d'octubre al 7 de desembre.

Les 6 companyies participants seran Teatre Circ (amb la representació d'"Una cita con Anton Chéjov el 5 i el 6 d'octubre); Bolos Teatre (amb "Los milagros del Desprecio" de Lope de Vega el 8 i el 9 de novembre); Tesalín AA.AA (amb "Un funeral para morirse de risa" de Juan José Martín Ucena el 9 de novembre); La Sardina Grup de Teatre (amb "Tots a la cuina" d'Enrique Monerris el 23 de novembre); Grup Escènic del GARA (amb "Els dies de la nit" de Joan Lluís Moreno el 29 i el 30 de novembre); i el Teatro Clásico 'El Trabajo' (amb "Historia de una escalera" d'Antonio Bueno Vallejo, el 7 de desembre.

El festival 'Teatram' ha nascut en el marc del Consell de Cultura, dins de la comissió d'Arts Escèniques. El president de la comissió, Adolfo Mataix, reconeix que amb aquesta iniciativa es "vol donar a conéixer les diferents propostes que ens ofereixen les companyies amateurs, enguany totes alcoianes, i també pretén ser un lloc de trobada on puguen intercanviar opinions i experiències per a millorar el seu treball". Afegeix Mataix que la intenció per a futures edicions del Festival és fer extensiva la participació a companyies de fora d'Alcoi. En aquesta línia, destaca la secretària de la Comissió, Lídia Vila, "la gran implicació" de tots els agents participants d'acord amb "l'interés en comú i l'amor al teatre".

El regidor de Cultura, Raül Llopis, fa un repàs de l'àmplia oferta escènica alcoiana, com ara la Mostra de Teatre Professional, la Fira d'Arts Escèniques del País Valencià, o la Mostra de Teatre Escolar. No obstant això reconeix el regidor, Teatram naix "perquè totes les persones que s'han dedicat i es dediquen al teatre amb cos i ànima, però no de forma professional, tinguen l'oportunitat de mostrar tot el seu treball".

Ciutat amb tradició de teatre amateur

Amb 'Teatram' Alcoi fa avanços per a recuperar el cicle de teatre independent que a la ciutat va gaudir d'especial esplendor en la dècada dels 80, amb la celebració del Festival de Teatre Independent. Mataix menciona companyies alcoianes de gran prestigi actives en aquella època, com ara 'La Cassola', i recorda la participació d'altres importants al panorama estatal i que marcaven en roig al calendari la cita teatral que en Alcoi se celebrava.