El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inclou en la nova ordenança fiscal la bonificació del 30% en la taxa de brossa

La regidora Vanessa Moltó ha especificat que les noves modificacions fiscals responen a criteris mediambientals, socials i de foment de l'ocupació.

Comerciants i indústries d'Alcoi podran bonificar fins a un 30% la taxa de la brossa, tot després de l'aprovació de les noves ordenances fiscals, taxes i preus públics que s'ha produït en el plenari de novembre a l'Ajuntament d'Alcoi. Entre altres bonificacions, també s'inclou una reducció de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a rehabilitar façanes a tota la ciutat amb més de 40 anys d'antiguitat.

La regidora Vanessa Moltó ha especificat que les noves modificacions responen a criteris mediambientals, socials i de foment de l'ocupació. Dins de l'apartat mediambiental, s'inclou la rebaixa de fins al 30% en la taxa de la brossa, pensada principalment per a comerços i indústries, però que també es podria fer extensible a altres sectors, com ara l'hoteler. Moltó afirma que el departament municipal de Medi Ambient serà l'encarregat d'acreditar que les empreses reciclen realment: "no aplicarem bonificacions per a adherir-se a un pla de reciclatge, sinó perquè es produïsca un reciclatge real".

Dins també de l'apartat mediambiental s'eliminarà de manera progressiva la bonificació per als vehicles de més de 25 anys. "Amb l'ordenança ara aprovada la bonificació serà soles del 50%. L'objectiu és que a l'any següent es puga eliminar completament aquesta bonificació", recorda Moltó, ja que s'entén que aquests són els vehicles més contaminants. No obstant això, es respectarà la bonificació per als automòbils de més de 25 anys que tinguen la declaració de vehicle històric.

Bonificacions per a rehabilitar façanes

Dins de les mesures fiscals per a fomentar l'ocupació, s'aplicarà un tipus impositiu reduït a l'ICIO per a la rehabilitació de façanes amb més de 40 anys. D'aquesta manera s'amplia l'abast d'un tipus impositiu reduit que abans solament era aplicat a les façanes del nucli històric.

Paral·lelament, el descompte de fins al 95% que ja s'aplicava a l'IBI i a l'ICIO en aquelles activitats econòmiques que fomentaren l'ocupació, també començarà a aplicar-se en la nova ordenança a l'impost d'activitats econòmiques.