El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi incompleix la regla de despesa malgrat tenir un superàvit de 2.058.440 euros al pressupost de 2017

Vanessa Moltó i Toni Francés / AM
S'aprovarà el bloqueig d'1,5 milions d'euros en el pròxim plenari municipal per tal de complir en la regla de despesa "absurda", segons Toni Francés

La regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, i l'alcalde, Toni Francés, han fet públic la liquidació del pressupost municipal 2017 que afecta a tots els alcoians. El resultat és de 2.058.440 euros. Malgrat que aquesta quantitat té signe positiu, Moltó ha anunciat que Alcoi ha incomplit la regla de despesa que marca el Govern Central. Per evitar la paralització d'alguns projectes, en el pròxim plenari municipal del 26 de març s'aprovarà el bloqueig de vora 1,5 milions d'euros i d'aquesta manera complir aquesta regla imposada des del govern a Madrid. Toni Francés l'ha qualificada "d'absurda" i ha afegit que "el PP voldria que reduírem aquesta inversió".

Pel que fa al romanent de tresoreria és de 38.200 euros. Altra xifra que ha destacat Vanessa Moltó és que el nivell d'endeutament ha quedat en el 45% el pressupost. Francés ha recordat que aquest endeutament "és el més baix de la història" i que ha passat de 650 euros per habitant a 350.

Amb aquesta roda de premsa, s'ha volgut mostrar "la bona gestió del govern socialista" i que "no ha gastat més del que té", malgrat ser "un any de molta inversió". Francés ha aprofitat per a carregar contra les polítiques del Partit Popular dient que el que volen és "tornar més diners als bancs". Vanessa Moltó, per la seua banda, ha animat al Ministeri a que els puguen dir "on hagueren retallat ells en el pressupost d'Alcoi" per acomplir la regla de despesa.