El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi incrementa fins a 311 les places gratuïtes de 0 a 3 anys

El col·legi Horta Major oferta per al pròxim curs 18 places de 2 anys.

Alcoi és un dels municipis de tota la Comunitat Valenciana amb més places gratuïtes de 0 a 3 anys en relació amb la població. Hi ha un total de 311, 257 a escoletes i 54 als col·legis:

  • EIMA Batoi, 68 places amb 33 vacants
  • EIMA Zona Nord, 99 places amb 49 vacants
  • EIMA Jesuset del Miracle, 90 places amb 44 vacants
  • Els col·legis Horta Major, Miguel Hernández i El Romeral disposen de 18 places de 2 anys cadascun.

En els dos primers dies de matriculació telemàtica ja són milers de famílies les que han sol·licitat la clau per al procés d'admissió a tota la Comunitat Valenciana. Tens la teua? T'expliquem el procés.

Aquest 8 de juny s'ha iniciat el procés de matriculació, amb dates concretes per a cada etapa educativa, i tot el procés de manera telemàtica. Educació ha habilitat una web que, de moment, no ha registrat cap incidència i ja són més de 30.000 famílies valencianes les que han accedit per aconseguir la seua clau, primer pas per a formalitzar el procés de matrícula.

Ara mateix estem en el termini per a la matriculació en infantil i primària, i el 17 de juny començarà la d'ESO, Batxillerat, FP Bàsica i Cicles Formatius. Oferirem informació puntual quan comence la de secundària, però ara ens centrem en la que està activa, Infantil i Primària, i sobretot en aquells que es matriculen per primera vegada, en aules gratuïtes de 0-2 anys o en el primer curs d'Infantil amb 3 anys.

I atenció perquè Alcoi, amb la nova aula d'Horta Major, incrementa aquestes places, que a tot el municipi són 311. "És una de les ciutats de la Comunitat Valenciana que més places té en educació pública i gratuïta de 0 a 3 anys en relació amb la població del municipi", assegura el regidor d'educació Alberto Belda. De les 311 places, 257 estan a les Escoletes municipals (Batoi, Zona Nord i Jesuset del Miracle), i la resta, 54, estan a El Romeral, Horta Major i Miguel Hernández amb 18 places cadascun.

I donada la situació actual, tot el procés de matrícula serà en línia. Però està tot molt detallat en les diferents plataformes. Educació ha habilitat aquesta web on es pot aconseguir la clau per a fer el procés, i on també es pot trobar resposta als dubtes més freqüents. I també des del departament d'educació d'Alcoi han preparat un document on s'explica com cal fer la sol·licitud de matrícula pas a pas en la seu electrònica de l'Ajuntament. Recordeu que es necessita o certificat electrònic o la clau que facilita Educació per a completar el procés. I si no tens accés a mitjans electrònics, també es contempla la possibilitat de poder fer-la presencial, però sempre amb una cita prèvia concertada per telèfon amb el centre en qüestió.

El procés està obert fins al 16 de juny, i les llistes provisionals eixiran l'1 de juliol. Cal tindre en compte que enguany la valoració no es farà per ordre d'entrada sinó que hi haurà baremació. Tancat aquest primer pas hi haurà uns dies per a reclamacions i el 10 de juliol es publicaran les llistes definitives. La matrícula final es formalitzarà del 13 al 29 de juliol.