El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inicia els tràmits per a ser Destinació Turística Intel·ligent

Reunió en la qual s'han traçat les línies d'actuació del pla DTI-CV.

Una vegada es complisca del Pla DTI-CV, Alcoi ascendirà al nivell tres, podent així beneficiar-se de subvencions dirigides exclusivament a destinacions amb major grau de desenvolupament.

La capital de l'Alcoià ha sigut seleccionada per a posar en marxa el Pla de Destinació Turística Intel·ligent Comunitat Valenciana (DTI-CV). Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar la competitivitat turística d'Alcoi en matèria de transformació digital.

Una vegada es complisca del Pla DTI-CV, Alcoi ascendirà al nivell tres, podent així beneficiar-se de subvencions dirigides exclusivament a destinacions amb major grau de desenvolupament. Cal recordar que, des del 18 de desembre de 2018, Alcoi forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, formant part de la seua Comissió SEO, l'objectiu de la qual és caminar cap a la transformació digital de les destinacions turístiques.

Recentment, l'Oficina de Turisme d'Alcoi ha acollit una reunió en la qual s'han traçat les línies d'actuació del pla, com la creació d'una comissió tècnica que serà l'origen de la futura "Smart Office" turística alcoiana i que comptarà amb la participació de totes les àrees de l'ajuntament. Els participants en la reunió van ser la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, i la tècnica de Turisme, Paola Pons, per part de l'Ajuntament. El director de Invat.tur, Francisco Juan, i el coordinador del projecte, David Giner. A més de Rubén Arnandis i Sandra Schubert, tots dos de Solumed, consultora del projecte.

La regidora  Lorena Zamorano, destaca que "Alcoi se situa com a ciutat clau en temes tecnològics, en aquest cas en l'àmbit del turisme, demostrant el gran treball realitzat en els últims anys en aquest sentit. Som capital turística d'interior de la província d'Alacant i una destinació referent en l'àmbit autonòmic però hem de continuar treballant per a continuar sent competitius".