El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inicia una campanya informativa per al control de plagues

Operatiu municipal per al control de plagues.

Sota el títol 'Com a ciutadà, com puc col·laborar-hi?' el fullet dóna una sèrie de senzills consells per a evitar que les plagues afecten la llar.

Díptic sobre la plaga de coloms, panderoles i ratolins.

Díptic sobre la legional·la i el mosquit tigre.

 

L’Ajuntament d'Alcoi ha iniciat una campanya informativa per a combatre plagues com ara la dels coloms, els ratolins, les panderoles o el mosquit tigre. S'han editat una sèrie de díptics que es repartiran per tota la ciutat, i que contenen senzilles recomanacions per als ciutadans. També inclouen informació preventiva per a evitar el contagi de la legionel•la.

Coloms

Respecte als coloms, es recorda als ciutadans que no se’ls pot donar menjar i que tampoc hem de curar, tocar o replegar cap exemplar mort. En aquest cas, cal avisar a les autoritats. Si trobem excrements de colom, el més efectiu és netejar la zona amb abundant aigua per prevenir malalties. I, per evitar que facen niu a les cases, cal també tancar finestres i portes d’edificis deshabitats, així com posar xarxes en els conductes de ventilació o extracció per evitar que entren.

Ratolins i paneroles

Pel que respecta als ratolins, sobretot, s’ha de cuidar els residus sense tapar, els fruits que cauen dels arbres, les plantes aromàtiques i les palmeres sense podar. En el cas de les paneroles, cal evitar les restes de greix darrere dels electrodomèstics, no deixar la brossa a casa i traure-la periòdicament i també cal revisar els mobles i compres que entren a casa. El tractament més efectiu, segons el díptic, són aquells de productes amb gel que pots trobar als supermercats.

Mosquit tigre

El mosquit tigre és una altra de les plagues més persistents i difícil de controlar que patim actualment. Es recomana a tots aquells que vulguen ajudar a evitar-la, que no tinguen recipients que puguen acumular aigua estancada, mantenir el nivell de clor adequat a piscines amb malles perquè no ponguen ous, també en pous. És important vigilar el reg per degoteig i retirar l’aigua sobrant, renovar l’aigua dels animals, també tirar aigua als embornals i buidar les canals serà recomanable.

Legionel·la

Per acabar, la prevenció de la legionel·la es concentra en tindre un disseny adequat de les instal·lacions d’aigua que evite els estancaments, i realitzar una neteja i desinfecció continuada així com el control de la temperatura de l’aigua.