El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi iNMpuls torna amb la seua 6a convocatòria amb 40 mil euros per a crear empreses

Durant el 6 anys de projecte, el programa 'emprén' és el que millor va.

Torna en el 6é any consecutiu la convocatòria per a Alcoi iNMpuls, que serveix com a projecte per a la construcció i creació de noves empreses que porten una dinamització econòmica a la ciutat d'Alcoi.

Segons Manolo Gomicia, regidor d'Empresa, Formació i Innovació, destaca que l'any passat va ser un dels que més sol·licituds van rebre i van acceptar, any en què es va repartir 45.451 euros a 42 ajudes, i per a aquest any tenen el mateix objectiu per tal que la ciutat puga créixer en l'àmbit econòmic.

Cal dir que aquestes ajudes es divideixen en tres blocs principals, que depenent de les ajudes que vol l'emprenedor, aquest ha d'elegir una d'aquestes per tal de situar-se. 

De totes aquestes, la primera i una de les més demandades és el programa 'Emprén', amb l'objectiu de donar un suport econòmic a les persones que vulguen emprendre amb el seu propi projecte. Com a requisit mínim, les persones que la sol·liciten han d'estar empadronades a Alcoi, ser majors d'edat, tindre una iniciativa empresarial a Alcoi i no estar donats d'alta en l'impost d'activitats econòmiques. Pel que fa a la quantia total, són d'uns 25.000 euros per a tot el programa.

El segon programa, el 'Micro', és per a prestar ajudes a microempreses amb la finalitat de donar suport i iniciativa a la creació de microempreses a Alcoi. Com a requisit mínim és ser una empresa de nova creació o per transmissió del negoci, domiciliada a Alcoi, que exercisca una activitat lucrativa i que tinga una plantilla inferior de deu persones. La quantia total d'aquest és de 10.000 euros.

I per últim, el programa 'Arrend'Alcoi', dirigit per a donar lloguer a les empreses dels emprenedors, per tal de llogar un local o nau industrial. Els requisits són iguals que el programa 'Micro', però sense comptar amb el requisit mínim de la plantilla. I la quantia total d'aquest és d'uns 8.500 euros.

Per a tots els interessats i que vulguen presentar les seues sol·licituds, recomanen informar-se a l'Àgora i presentar les sol·licituds al Registre General de l'Ajuntament d'Alcoi per via presencial o en la pàgina web de la 'Sede electrònica'. Les sol·icituds es poden presentar des del 3 de setembre fins al 2 d'octubre.