El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi insereix al mercat laboral 30 persones en risc d'exclusió

Dependències de l'àrea de benestar social municipal.

Dels 32 participants que s'han integrat en els sistemes d'educació, gran part d'ells a l'Escola de Persones Adultes o en Certificats de Professionalitat.

Els itineraris d'Inserció Sociolaboral de l'Ajuntament d'Alcoi han permés inserir al mercat laboral a 30 persones amb risc d'exclusió social durant 2019. La xifra se suma al total de 199 usuaris d'aquest servei, 32 dels quals s'han integrat en el sistema educatiu.

Des del consistori asseguren que "tots els participants han aconseguit millorar notablement el seu nivell d'ocupabilitat, i tots es troben en cerca activa d'ocupació". Dels 32 participants que s'han integrat en els sistemes d'educació, gran part d'ells ho han fet a l'Escola de Persones Adultes o en Certificats de Professionalitat. A més, altres 9 participants estan a l'espera que s'inicie el programa formatiu.

35 dels participants han obtingut una qualificació o algun dels carnets professionals en els següents àmbits: certificat de Manipulador d'aliments, cursos per a l'obtenció del carnet de Carretó elevador i curs per a l'obtenció de la Targeta professional de la construcció.

Les accions s'han treballat mitjançant la tutorització amb cadascun els participants, i amb sessions grupals de motivació, d'habilitats socials, d'alfabetització digital, de lectoescriptura i de dret laboral, en les quals han anat intervenint segons les necessitats detectades en cadascun dels usuaris.

"Com es pot observar, són uns resultats molt favorables, ja que un important percentatge dels participants han realitzat o estan duent a terme alguna activitat que millora notablement les seues possibilitats d'accedir a un lloc de treball, a través d'accions formatives, o bé han començat a treballar" indica la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia.