El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi insta a Sanitat a obrir els centres de salut a la vesprada

Plenari del 3 de juliol amb participació de tots els regidors, amb les mesures de distància necessàries.

La petició ha entrat al plenari com una moció del Partit Popular, però s'ha convertit en declaració institucional en rebre el suport de tots els partits de la corporació municipal.

Segons el pla presentat per Sanitat, cap centre de salut de les nostres comarques obrirà a les vesprades aquest estiu. El Partit Popular vol una modificació del pla i així ho ha traslladat al ple, on ha rebut el suport de tots els partits a l'Ajuntament d'Alcoi.

El plenari de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat hui una declaració institucional per a reclamar a la conselleria de Sanitat que modifique el pla presentat per als centres de salut durant l'estiu. En aquest pla s'inclou 77 centres de salut a tota la Comunitat Valenciana que obriran a les vesprades, però cap correspon al nostre departament de Salut.

En la declaració institucional es considera que aquesta decisió és "una clara discriminació" per als 140.000 habitants de l'Alcoià i Comtat; a més de suposar un increment "del risc de col·lapse de l'Hospital Verge dels Lliris, que des de fa dos anys pateix durant l'estiu un increment del temps d'espera per als pacients a conseqüència de la falta de substitucions, que disminueix la plantilla del servei". A més, asseguren que açò es produeix "en plena pandèmia de coronavirus i en un moment de temor davant possibles rebrots de la malaltia".

Per tot açò demanen explicacions a Sanitat sobre les raons, que consideren "arbitràries", que modifique el pla per a incloure el Departament de Salut d'Alcoi, i reforce la plantilla i recursos per assegurar "la prestació de forma segura".