El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi instal·la panells fotovoltaics al complex esportiu Eduardo Latorre

194 panells fotovoltaics s'han instal·lat al sostre del CEM Eduardo Latorre

El regidor de Ciutat Intel·ligent, Toni Francés, recorda que aquest tipus d'instal·lacions "s'amortitzen a curt termini, i a partir d'ací es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental".

Fins a 194 panells fotovoltaics ha instal·lat l'Ajuntament d'Alcoi en el complex esportiu municipal (CEM) Eduardo Latorre. Es tracta de la dècima instal·lació d'aquestes característiques en Alcoi durant els darrers anys, i que permetrà reduir més d'un 50% el consum del CEM durant les hores de sol.

"La implantació d'aquests sistemes s'emmarca en el full de ruta de la Smart City, amb què subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals", ha reconegut l'alcalde i regidor de Ciutat Intel·ligent, Toni Francés. Amb els 194 panells, l'Ajuntament espera aconseguir una potència de 60 kW, reduint el consum elèctric d'aquesta instal·lació, així com les emissions de CO2 a l'atmosfera. La inversió està xifrada en uns 43.500 €.

Des del consistori alcoià puntualitzen que ja "s'han aconseguit els 230 kW de potència instal·lada en edificis municipals, el que suposen 420 MWh (megabits per hora), que permet subministrar l'energia, necessària per a tot un any equivalent al consum de 140 famílies. Abans d'aquesta actuació la ciutat produïa 350 MWh".