El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi internacionalitza la investigació del càncer

La Trobada s'ha presentat a l'IVAM-CADA ALCOI, centre que acollirà la iniciativa els dies 25 i el 26 d'abril.

La IV Trobada d'Investigadors en càncer 'Ciutat d'Alcoi' tindrà lloc el 25 i el 26 d'abril en l'IVAM-CADA ALCOI.

Consulta ací el programa complet de les jornades.

La capital de l'Alcoià acollirà la IV Trobada d'Investigadors en càncer 'Ciutat d'Alcoi', un encontre que enguany disposarà de ponents internacionals i on s'espera la participació d'un centenar de persones. La Trobada tindrà lloc els dies 25 i 26 d'abril, i disposarà de cinc simposis amb què abordar la investigació del càncer des de diferents vessants.

Tant la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FASIBO) com el Club +QUEUNTRAIL, es troben darrere de l'organització de l'esdeveniment, el qual es planteja com un punt d'encontre entre els investigadors del País Valencià per a fomentar sinergies entre diferents grups i disciplines.

El gerent de FISABIO, José Antonio Manrique, reconeix que l'encontre naix amb la vocació d'afavorir el contacte entre els investigadors, alhora que acostar la ciència a la societat. "Existeix una desconnexió quasi total entre els avanços científics i la població en general, no obstant això, iniciatives com aquesta serveixen per a pal·liar el distanciament", ha reconegut Manrique. Des de +QUEUNTRAIL, el seu president, Paco Fuster, assegura que "la trobada es consolida amb aquesta quarta edició", i s'apropa en ordre d'importància al "buc insígnia" del Club, el qual no és altre que el trail solidàri.

Estructura de les jornades

La trobada està distribuïda en cinc simposis amb què abordar la investigació del càncer des de diferents vessants: investigació bàsica; prevenció i salut pública; investigació transnacional; i investigació aplicada. Cada simposi comptarà amb quatre presentacions d'uns 20 minuts. En cada simposi es presentaran projectes i resultats de grups de treball.

El director de la Trobada, José Antonio López, destaca el "caràcter internacional" del programa de ponències, amb la presència de la investigadora Delia Mezzanzanica, membre de la Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori. José Antonio López també ha incidit que l'encontre comptarà amb la participació de totes aquelles institucions que treballen en la lluita contra el càncer, i que inclouen a l'Institut Valencià Oncològic i l'Associació Espanyola d'Investigació Contra el Càncer, a les quals s'ha de sumar l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus d'Alcoi de la UPV.