El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inverteix 51.000 € en la millora de les seues escoles infantils

L'alcalde Toni Francés i el regidor Belda en plena visita a una de les escoletes municipals

A través del programa AVALEM jóvens s'ha permés destinar a cada escoleta un conserge, una persona encarregada de la neteja i un educador d'aula.

Els tres centres receptors d'aquesta inversió són l'EIMA de Batoi, del Jesuset del Miracle i de la Zona Nord.

A l'EIMA Jesuset del Miracle s'han invertit 15.000 €, amb els quals s'han instal·lat nous armaris i portes, s'han pintat diferents aularis, i també s'ha treballat sobre el paviment del pati.

En l'escoleta de Batoi s'han fet millores per valor de 28.000 €. Allí s'ha canviat el finestram, millorant així la regulació tèrmica de les aules i les condicions acústiques. També s'ha adequat l'accessibilitat a l'escoleta, treballant sobre la porta principal i les voreres dels voltants.

Quant a l'EIMA Zona Nord, l'adequació està xifrada en 8.000 €, que ha permés reparar portes, sectoritzar els comptadors, canviar les voreres en el pati d'accés i pintar la reixa exterior del centre.

La nova fornada d'operaris contractats pel programa AVALEM jóvens ha intervingut en part de les millores, que s'han intensificat durant els mesos de vacances estivals. El programa d'ocupació per a jóvens també ha permés destinar a cada escoleta un conserge, una persona encarregada de la neteja i un educador d'aula.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, ha destacat "l'elevada qualitat" de les escoletes alcoianes, que amb els seus 20 anys d'història "són exemple per a la resta de la Comunitat Valenciana". Parla també l'edil de les aules de dos anys, que amb l'aposta de la Generalitat Valenciana s'ha aconseguit que oferisquen ensenyament gratuït.