El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inverteix 720.000 euros per a ajudes d’emergència davant la Covid-19

Imatge facilitada per l'Ajuntament d'Alcoi

Un dels serveis més utilitzat durant el 2020 ha estat el lliurament de menjar a través de Creu Roja. Segons dades de l’Ajuntament d’Alcoi, va arribar a 580 famílies alcoianes. 

Davant la situació excepcional generada per la Covid-19, la regidora de Polítiques Socials d’Alcoi ha decidit incrementar un 60% les partides per a ajudes d’emergència.

Durant l'any passat i a causa de la crisi sanitària, el consistori ja va injectar 150.000 euros a la partida inicial, que era de 450.000 euros. Enguany, es compta amb 720.000 euros de base . Un dels serveis més utilitzat durant el 2020 ha estat el lliurament de menjar a través de Creu Roja. Segons dades de l’Ajuntament d’Alcoi, va arribar a 580 famílies alcoianes, compostes per 518 menors i 1.033 adults. També es van implantar nous serveis com l'alberg; el servei de catering per a menors; la compra setmanal i de medicaments o la recollida de la brossa a persones que no podien eixir i no tenien familiars a la ciutat. Altre nou servei fou l'atenció telefònica.


La majoria d'aquests serveis es van prestar durant els mesos en què es va prolongar l'Estat d'Alarma, encara que alguns s'han mantingut i fins i tot han augmentat el seu abast. Ocorre així amb les entitats que treballen en el lliurament d'aliments, que han incrementat el seu àmbit d'actuació per a donar suport a un nombre major de famílies. Tanmateix, des del consistori es van posar en marxa mesures per a pal·liar els efectes econòmics generats per la Covid-19 des del començament de la crisi sanitària, augmentant l'import en ajudes destinades a famílies en situació de vulnerabilitat respecte a un període ordinari. Així, durant tot l'any 2020 es va realitzar una inversió econòmica pròxima als 800.000 euros per a les prestacions econòmiques individuals (PEI).


Segons explica la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia, “en 2021 i en previsió que les conseqüències d'aquesta crisi sanitària puguen haver agreujat la situació de precarietat d'algunes famílies, el pressupost del consistori per a 2021 ha experimentat un augment del 60% de les partides destinades al pagament d'ajudes d'emergència, que passen d'eixos 450.000 euros inicials a 720.000 euros de base”.