El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inverteix 80.000 € en la millora de basses d'aigua i sistemes de reg

La iniciativa fou la tercera proposta més votada en els pressupostos participatius de 2018.

Fins a 5 espais humits de la ciutat han sigut millorats amb la inversió de 80.000 € feta des de l'Ajuntament d'Alcoi. En concret són Gormatget, Serelles, Xorrador, Barranquet de Soler i l'estany de Buidaoli, indrets on s'ha invertit en la millora de basses d'aigua i sistemes de reg.

L'actuació ha afectat l'estany de Buidaoli, on s'ha fet la construcció d'un col·lector per a desviar aigües residuals contaminants, i d'un sistema d'oxigenació d'aigua. També s'han millorat els accessos a la zona del Barranquet de Soler. En Serelles, les millores s'han centrat en la reconstrucció del mur de la bassa. Per últim, a la font del Xorrador, s'ha realitzat la reposició de la conducció de la font de la bassa del Xorrador.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca que "millorar aquestes zones on s’acumula  aigua ajuda, d’una banda, a millorar l’aspecte de la ciutat per als alcoians, i de l’altra, per als turistes que ens visiten buscant rutes naturals". "L’aigua dóna vida, crea relaxació i, si està cuidada, millora la imatge de qualsevol espai", conclou el regidor.

Actuacions en fonts

Cal recordar que els últims anys s'han realitzat en Alcoi diferents esforços per a recuperar els espais per on corre l’aigua. Concretament, s’han netejat i rehabilitat sis fonts del centre urbà, a més de la Font del Moreno, situada a Cervantes. També s'han recuperat set fonts ornamentals en diferents barris de la ciutat, entre ells la font del parc de la Zona Nord, on s'actuarà en les pròximes setmanes.