El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi inverteix en el Pla d’Accessibilitat 500.000 euros en 4 barris

Pas de vianants / Ajuntament d'Alcoi

Les obres del Pla d'Accessibilitat compten amb finançament europeu.

De juliol a octubre, l’Ajuntament d’Alcoi executarà obres dins del Pla d’Accessibilitat de 2020 en la Zona Alta, Eixample, Zona Nord i Santa Rosa. Compten amb finançament europeu.

Bàsicament actuaran en guals per als vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, rebaixes de plataforma, passos de vianants, fanals, escales, papereres, places d'aparcament, pilons, voreres i asfaltat de la calçada.


L’Ajuntament ha dividit les actuacions en 4 lots dividits per barris. El primer dels lots, treballarà a l'Eixample, s'ha adjudicat per 88.300 euros a Leutumur S.L. Actuaran als carrers Isabel La Catòlica, Barranc del Cint, Pont de Sant Jordi, i Espronceda-Francesc Perera.


Pel que respecta a la Zona Nord, les actuacions seran en l'Avinguda Juan Gil Albert, en el tram comprés entre el carrer Calderón i Fontilles. La inversió serà de 79.100 euros i les obres les realitzarà Mediterráneo de Obras i Asfaltos S.L. En la Zona Alta les intervencions seran als carrers Alarcón, Zorrilla, Capellà Navarro i Echegaray. Les obres van ser adjudicades a Asfaltos y Construcciones Aitana per 59.890 euros.


Finalment cal indicar que les actuacions en Santa Rosa, es realitzaran precisament al carrer que dóna nom al barri, en el tram comprés entre el Barranquet de Soler i la plaça Miguel Hernández. Pel que respecta a Batoi es treballarà al carrer Banyeres. L'actuació la realitzarà Leumutur S.L. per 52.030 euros.


Totes les actuacions són finançades pel Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya, FEDER 2014-2020 – Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà.
Fora del pla d’Accessibilitat també es van realitzar obres a 2020, sobretot en el centre d’Alcoi amb un import final de 362.939,5 euros. El regidor d'Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, parla de “quasi 800.000 euros per a l'accessibilitat, en diferents actuacions perquè, insistim treballem per a l'accessibilitat universal de la ciutat, per això continuem portant avant el pla d'accessibilitat, i no sols això, sinó que totes les obres tenen una part d'accessibilitat. La nostra intenció és tindre una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també les que tenen alguna diversitat funcional. Tenim l'objectiu d'eliminar totes les barreres i les dificultats que els compliquen poder circular pels nostres carrers”.