El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja disposa de pàrquings 'intel·ligents'

Instal·lació d'un dels panells que determinarà la disponibilitat d'aparcaments.

El servei d'aparcament se circumscriu a tres zones del Centre d'Alcoi, encara que des del Govern tenen previst "habilitar nous espais en altres barris de la ciutat en aquells recintes que compleixen les característiques requerides".

Tres zones d'aparcament al Centre d'Alcoi ja disposen d'un sistema que permet els conductors consultar electrònicament la disponibilitat de les places d'estacionament. Les zones que compten amb aquesta tecnologia estan ubicades als carrers Verge Maria, Sant Miquel i Torre de les Maçanes, on s'han instal·lat pantalles que indiquen el nombre d'aparcaments lliures.

En total, es controlen tecnològicament 123 places d'aparcament lliure i 5 més, de mobilitat reduïda. Es tracta d'un projecte que està inclòs dintre de les accions del Pla Director d'Smart City, i que, segons informen des de l'Ajuntament, "pretén posar la tecnologia al servei de les persones per facilitar la vida a les alcoianes i els alcoians".

També s'ha habilitat una aplicació que permetrà els conductors consultar la disponibilitat de les tres borses d'aparcament des del seu telèfon mòbil. L'app en qüestió, actualment en proves, s'anomena 'Alcoi Smart Parking' i es podrà descarregar des de les 'App store' d'Android i Apple.

Manolo Gomicia, regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, recorda que "no totes les zones d'aparcament són apropiades per posar un sistema de pàrquing intel·ligent", ja que han de tenir un mínim de places que justifique la inversió. No obstant això, Gomicia assegura que el Govern té previst "habilitar nous espais en altres barris de la ciutat en aquells recintes que compleixen les característiques requerides".