El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja és “Ciutat Amigable amb les Persones Majors”

Dins d’aquest grup organitzat per l'Organització Mundial de la Salut ja hi ha unes 800 ciutats per tot el món, entre les quals es troba la nostra.

Alcoi entre dins del grup de “Ciutats Amigables amb Persones Majors”, organitzat per l'OMS, que té com a objectiu facilitar que els ciutadans es facen majors d’una forma activa. Per això, cal que les localitats han de comptar amb estructures i serveis perquè tots puguen gaudir de bona salut i participen en tots els àmbits de la vida social.

Per a poder complir el compromís que requereix aquesta xarxa de ciutats des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han compromés a crear entorns locals aptes per a aquestes persones, i participar activament amb altres localitats membres d’aquest grup per tal d’intercanviar experiències.
800 són les ciutats arreu de tot el món que formen part d’aquesta xarxa, i la incorporació de la nostra ciutat suposa formar part d’un creixement global de comunitats.

Segons el padró municipal, a Alcoi hi ha més d'11.000 persones majors de 65 anys, el que es tradueix en un gran percentatge de la població que té unes necessitats pròpies.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials destaca que aquest reconeixement demostra el compromís de l’Ajuntament d’Alcoi amb els més majors i afegeix que: “Formar part de Ciutats Amigables amb les Persones Majors, igual que ser Ciutat amiga de la infància per Unicef, no són només títols sinó un compromís clar d’Alcoi i el seu Ajuntament, tant amb els seus majors com amb les seues xiquetes i xiquets. Totes dues són franges socials que mereixen ser, especialment escoltades, cal treballar la seua participació i tindre en compte les seues necessitats específiques a l’hora de fer polítiques públiques”.