El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja es prepara per a la pròxima manifestació modernista

Imatge de la primera xerrada, a l'associació de veïns de Batoi.

Les pròximes xerrades tindran lloc el dia 17 de juny en la Uxola i el 25 en la Zona Nord.

L'Associació de veïns de Batoi ha acollit la primera de les tres reunions informatives amb què preparar la manifestació escenificada de la Fira Modernista d'enguany. La temàtica de la manifestació modernista seran les revoltes populars que va haver-hi entre la població en contra del reclutament de quintos per anar a la Guerra de Marroc.

La primera de les xerrades ha sigut impartida pel jove escriptor Jordi Ortiz, acompanyat de la regidora de Turisme en funcions, Lorena Zamorano. Els assistents han tingut l'oportunitat d'apropar-se a un esdeveniment, la guerra al Marroc, que "va ser políticament i socialment un fet senyalat així com anys després, un lloc clau en la Guerra Civil espanyola", recorden els organitzadors de la xarrada.

S'han previst altres dues conferències, a l’aire lliure, i que versaran al voltant de la mateixa temàtica: una serà el dilluns 17 de juny a les 19.30 hores a la Plaça Enric Valor, davant de la Sala de lectura de l’Uixola; i l’altra, el dimarts 25 de juny, també a les 19.30 hores davant del sortidor del Parc de la Zona Nord.

La regidora en funcions Lorena Zamorano considera que "en anteriors fires, els fets històrics, tant el vot de la dona com les 8 hores laborals eren més coneguts però, en aquest cas, és un conflicte històric que ens semblava interessant donar a conéixer amb més profunditat i posar en perspectiva perquè la gent realment coneguera quina era la raó per la qual es manifestava".