El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja es va anticipar als nous límits de velocitat per a vehicles

Alcoi, ciutat '30' / Ajuntament

En el plenari darrer plenari de 2020, l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar l’ordenança de circulació. En maig de 2021, s’han aprovat aquests límits en tot el territori nacional en el Consell de Ministres. Aquests estableixen la velocitat màxima entre 20 i 50 quilòmetres per hora segons el tipus de via urbana.

Com assegura el regidor de Seguretat, Raül Llopis, l’ordenança es va aprovar a finals de 2020 “perquè la nostra intenció és la de pacificar la velocitat dels vehicles. A més volem tindre una ciutat més segura per als vianants, és una cosa fonamental”.


En tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés és de 30 km/h. Aquesta mesura redueix la velocitat en el 60% dels carrers d'Alcoi. En la resta se segueix com a norma general els 50 km/h. Amb la norma aplicada a nivell estatal, també s’indica que el límit de velocitat és de 20 km/h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera.


L’ordenança també regula bicicletes, patinets i VMP


L’Ordenança de Circulació d’Alcoi també regula la circulació de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), bicicletes o patinets. L'ordenança determina que s'ha de circular amb aquests vehicles pels carrils bici sempre que existisquen, en cas de no haver-hi la circulació, s'haurà de realitzar per la calçada, no podent anar per la vorera llevat que siga un menor de 10 anys acompanyat per una persona responsable o quan la persona amb bicicleta haja d'accedir a la vorera, ho ha de fer descendint de la bicicleta i transitant amb aquesta a mà fins al seu destí o lloc d'estacionament, de manera que ha d'actuar, amb caràcter general, com a vianant.

També s'especifica les velocitats màximes permeses i que el casc és obligatori. L'ordenança també contempla que es puga circular amb aquesta mena de vehicles pels carrers per als vianants amb restriccions de velocitat i donant prioritat sempre al vianant.