El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja està empaperada. S'inicia la cursa electoral

Una nit en què els polítics s'arremanguen per a treballar. En el vídeo teniu les primeres declaracions de campanya de cadascun dels candidats i la candidata.
 

A Alcoi lluiten per l'alcaldia este 2023 fins a 9 partits diferents, dels quals 8 tenen representació actualment en el govern.

A les 00 hores d'este divendres 12 de maig s'ha donat el tret d'eixida oficial a la campanya electoral per al 28 de maig, amb la tradicional apegada de cartells. Candidats, militants, i fins i tot algun familiar es reuneixen esta nit per apegar els cartells en els llocs que cada partit té assignat.

La majoria de partits han iniciat l'apegada de cartells al Teix. Allí s'han congregat abans de les 00 hores molts grups de sis partits diferents, els més nombrosos, PSOE i PP, però hi havia també gent de Guanyar, Podem, ADIN i VOX. Compromís Alcoi ha triat Cervantes per a un inici de campanya més tranquil. I Ciutadans ha triat la Zona Nord, tot i que no han trobat el punt habilitat per apegar els cartells on està habitualment, i finalment han començat en el Teix un poc més tard que la resta. L'últim partit, Tercera Edat en Acció, ha decidit no fer acte d'apegada de cartells i anar penjant-los a poc a poc. En total són 9 els partits que enguany es presenten a les municipals d'Alcoi, i excepte Tercera Edat en Acció, tots tenen representació en l'actual govern (Marcos Martínez és regidor no adscrit, i ara es presenta per ADIN). 

Toni Francés, candidat socialista.

Carlos Pastor, candidat popular.

En el Teix, un rebombori de gent de diferents partits en la nit en què els polítics s'arremanguen, literalment, per a treballar. I moltes cares conegudes, càrrecs en altres institucions o antics candidats que venen oferir suport. Estava, per exemple, la diputada socialista Patri Blanquer; el director de Formació Professional Manolo Gomicia; el diputat popular Fernando Pastor; la diputada Estefania Blanes, o els exregidors de Guanyar i Esquerra Unida Sandra Obiol, Lluís Torró i Paco Agulló.

Sergi Rodríguez, candidat de Guanyar Alcoi.

trini Rubio, alcaldable per Podem Alcoi.

Alex Cerradelo amb companys de Compromís Alcoi.

Cada candidat comprova el lloc que té assignat en les tanques de fusta on s'han d'apegar els cartells, i que va directament relacionat amb la representació que tenen en el govern actual així que els cartells més grans són els del PSOE i els del PP, i els més xicotets els d'ADIN i VOX. I una vegada ho tenen clar, ho omplin tot de cola i intenten penjar el cartell el més recte possible. I si tenen més espai, i a més, un candidat a la presidència de la Generalitat, doncs apeguen més cartells. Tots han acabat exalçats amb els aplaudiments dels seus seguidors, excepte en el cas de VOX que als aplaudiments han afegit uns crits de 'Viva España. Viva Alcoy'.

Rafael Zamorano, candidat per Ciutadans

David Abad de VOX.

Marcos Martínez, candidat per ADIN.

I a partir d'ara, dos setmanes de campanya electoral en què els polítics passejaran, parlaran en la gent, i prepararan íntims actes de carrer o grans mítings per tal de donar a conéixer les seues propostes i sumar vots en la seua cursa cap a l'alcaldia d'Alcoi.