El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja ha obert les tres piscines municipals

Piscina de Batoi / Ajuntament
La partida per mantenir i millorar les piscines és de més de 100.000 euros i tancaran el 2 de setembre

Hi ha millores a les tres piscines: José Trenzano, Carmanxel i Batoi. El regidor Alberto Belda ha explicat totes les millores, com també ha recordat que a l'estiu de 2017 accediren unes 45.000 persones. El regidor també ha recordat que "aquest servei és deficitari", però com a servei públic "millora la qualitat de vida dels ciutadans"

Els primers banyistes ja hi han accedit a les piscines municipals d'Alcoi. Com s'ha fet en els darrers anys, les que l'Ajuntament ha condicionat i obert al públic són les de Batoi, Caramanxel i José Trenzano. La principal novetat és que, per primera vegada, han obert totes al mateix temps, concretament aquest divendres 15 de juny. L'entrada general té un preu de 3 euros i les reduïdes (menors de 16 anys, jubilats i discapacitats) costen 1,5 euros. Totes les piscines tancaran el 2 de setembre. La partida pressupostària destinada per al manteniment i la inversió en els recintes supera els 100.000 euros.

Les novetats per a totes les piscines, que ha impulsat la Regidoria d'Esports, són la modernització en la venda d'entrades amb un sistema informàtic, unificar la senyalística o canviar els bancs per uns amb sistema antivandàlic. El regidor Alberto Belda ha explicat totes les millores, com també ha recordat que a l'estiu de 2017 accediren unes 45.000 persones. Belda indica que no volen ni augmentar ni disminuir el nombre d'entrades venudes, ja que tot depén de l'oratge i la calor. El regidor també ha recordat que "aquest servei és deficitari", però com a servei públic "millora la qualitat de vida dels ciutadans".

Les millores exclusives de la piscina José Trenzano Alós són la instal·lació de gespa artificial en la zona del fons (prop de l'antic trampolí), la instal·lació de tres pèrgoles per fer ombra, substituir el piso en la zona infantil, formigonar els fons de la pista de patinatge i millores al bar. La millora més quantiosa i "necessària" (uns 10.000 euros) ha consistit a canviar l'arena del filtre de la piscina. Pel que fa a la piscina de Caramanxel, s'hi ha construït una nova porta d'accés, s'ha millorat la canaleta dels desaigües i la rampa que dóna accés al bar.

Activitats per a grans i menuts

Com ha succeït en els últims anys, l'Ajuntament prepara activitats dins les piscines per a totes les edats.

Encara no s'han concretat les dates, però Alberto Belda ha destacat que "hi haurà dos dies dedicat als majors i 4 dies per a xiquets". Cal recordar que en 2017, els dies en activitats dirigides a xiquets amb unflables fou de 3 dies.